Acasă Nova TV

Nicio şansă ca Liga 1 să revină la 18 echipe | Regulamentul nu permite schimbarea sistemului

29

Posibilitatea ca Liga 1 să revină la sistemul cu 18 echipe din sezonul viitor este exclusă, susţine preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Mai multe cluburi din Liga 1 au solicitat revenirea la un campionat cu 18 echipe, după ce firma care deţine drepturile TV a încercat să schimbe termenii contractului semnat vara trecută. Un astfel de scenariu este imposibil, însă, este categoric şeful FRF.

„Nu este posibil să revenim la 18 echipe. În niciun caz. Am avut o Adunare Generală, regulamentul nu-ţi permite să modifici lucrurile. Nu sunt un apărător al acestui sistem, dar nu ne permite regulamentul”, a declarat Burleanu, la Digi Sport, într-o ediţie specială a emisiunii „Fotbal Club”.

În acelaşi timp, Burleanu acuză cluburile din Liga 1 că au solicitat trecerea la un sistem cu 14 echipe, cu play-off şi play-out, doar pentru ca apoi să se răzgândească.

Trebuie să înţelegem că este nevoie să primeze interesul general şi nu cel personal. Pentru că, în momentul de faţă, cluburile care susţin o creştere a numărului de echipe înapoi la 18 sunt cele care se află la retrogradare„, a afirmat Burleanu.

Citeste mai mult pe DigiSport

Banner EximTur