Acasă Nova TV

Iată cum îți citește SRI mesajele din telefon și calculator | VEZI care sunt aparatele vulnerabile

151

sri  Serviciul Român de Informații (SRI) investește sume considerabile în aplicații software care să permită inclusiv clonarea cartelelor SIM și accesarea mesajelor trimise pe Facebook și pe WhatsApp de pe telefonul mobil.

Unitatea Militară 0929 a SRI, vrea să cumpere câteva aplicații software pentru investigarea telefoanelor mobile și a tabletelor. Printre altele, instituția își dorește un sistem de analiză capabil să extragă, din memoria terminalelor mobile, informații privind agenda telefonică, registrul de apeluri, SMS-urile primite, conturile de e-mail și parolele utilizate, ultimele pagini de internet, precum și fișiere audio, foto și video. În paralel, va putea recupera chiar și fișierele șterse sau protejate.

Interesant este și faptul că sistemul va avea și un kit pentru clonarea cartelelor SIM, probabil pentru a recepționa toate apelurile primite sau emise de urmăriți. De asemenea, după cum se arată într-un document oficial, va include și un program compatibil cu numeroase aplicații pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS, printre care Facebook, Facebook Messenger, Twitter, Instagram, WhatsApp, Google Maps și Viber.

Stiri Pe Surse / Citeşte mai mult şi vezi explicaţii AICI

Banner EximTur