Acasă Nova TV

Sibiul în stradă împotriva tăierii PĂDURII | Ținta este compania Schweighofer

41

protest anti schweighofer  Membrii mai multor ONG-urilor din Sibiu, preocupate de protecția mediului și a naturii , ies în stradă sâmbătă, 9 mai, împotriva tăierilor ilegale de păduri.

Sibienii se vor aduna în Piața Mare a orașului, unde se va cere inclusiv ”suspendarea functionării, fără autorizaţiile necesare, a fabricii de debitare şi prelucrare a lemnului din Reci, jud. Covasna, a S.C. Holzindustrie Schweighofer SRL”, potrivit anunțului lansat pe Facebook de inițiatorii protestului.

În data de 9 mai la ora 16:00 ne strângem în Piaţa Mare lânga Primărie pentru a protesta, împreună cu celelalte oraşe din ţară, împotriva despăduririlor abuzive care au lăsat România cu nici 27% din suprafaţa împădurită faţă de 31.8% din suprafaţa ţării în 1990. În timp ce în Camera Deputaţilor este în curs de adoptare un proiect de modificare a Codului Silvic , compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, lider de piaţă în domeniul prelucrării lemnului în România, este prinsă în flagrant recompensând tăierea ilegală a lemnului”, se spune în mesajul lansat pe Facebook.

Compania Holzindustrie Schweighofer se află în mijlocul unui uriaș scandal media izbucnit pe marginea Codului Silvic, scandal în care presa centrală a vehiculat ipoteze potrivit cărora președintele Klaus Iohannis că ar fi avut intenția de-a proteja interesele companiei.

Citeste mai mult pe Stiri de Sibiu

Banner EximTur