Acasă Nova TV

Salariu colosal la stat: 150.000 lei pe lună. Îşi poate lua un Audi A5 lunar sau un apartament nou

542

Petru Văduva, director general al Transgaz, conduce în top cu echivalentul unui venit lunar de 150.000 lei, la o companie cu afaceri de 1,6 mld. lei, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Petru Văduva a venit la conducerea Transgaz în 2013 de la grupul Ţiriac Holdings, unde deţinea funcţia de director general. Managerul câştigă la Transgaz un salariu mult mai mare decât cel pe care l-a încasat în calitate de CEO al Ţiriac Holdings, unul dintre cele mai mari grupuri de firme private din România, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac.

La fel ca în cazul celorlalţi directori, salariul de bază reprezintă o mică parte, doar 10%, din veniturile totale în cazul lui Văduva, restul fiind bonusuri de performanţă.

Cu veniturile dintr-o singură lună, de peste 33.000 euro, Petru Văduva îşi poate cumpăra liniştit un BMW Seria 3 (pret recomandat de producator: 28.600 de euro), un Audi A5 (pret: 28.600 de euro) sau o locuinţă într-un complex rezidenţial nou construit.

Petru Văduva – un CV impresionant

Spre deosebire de alţi directori de companii de stat din România, care încasează banii doar pe baza relaţiilor politice, Petru Văduva este un manager profesionist, cu un CV de-a dreptul impresionant.

A lucrat mulţi ani pe continentul nord-american, a făcut restructurări în America Latină, a lucrat în Rusia şi Marea Britanie, ca specialist în pieţe emergente.

Şi-a început cariera în anii 90 ca analist financiar la celebra JP Morgan din New York, după ce îşi luase un MBA la Universitatea Yale –
New Haven, SUA în 1992. A lucrat ulterior la Caspian Securities, New York, ca Managing Director al Grupului de Analiză a Investiţiilor de Capital, după care a trecut la Moscova pe o poziţie similară.

După Rusia, a urmat Marea Britanie: a fost Director Investiţii Pieţe Emergente la SEB Investment Management, Londra în perioada 1998-2001. S-a întors în Rusia în 2002 pentru un mandat de patru ani ca director la Uralsib Moscova.

Înainte de preluarea poziţiei de şef al operaţiunilor lui Ion Ţiriac, în 2009, Petru Văduva a mai condus un grup de investiţii private cu accent pe Pieţele Emergente.

sursa Realitatea.net

Banner EximTur