Acasă Nova TV

Petru Văduva directorul Transgaz, cel mai bine plătit manager al unei companii de stat din domeniul energie

593
DISTRIBUIȚI

1-salarii-sefiPetru Văduva, director general al Transgaz, conduce în top cu echivalentul unui venit lunar de 150.000 lei, la o companie cu afaceri de 1,6 mld. lei. Urmează şeful Transelectrica, Ion-Toni Teau, cu venituri lunare de 70.000 de lei la afaceri de 2,7 mld. lei. Managerii privaţi ai celor mai mari companii de stat de pe bursă au încasat împreună 4,4 milioane de lei din salariul de bază şi bonusurile plătite în 2014, primul an complet în care aceştia s-au aflat la conducerea unora dintre cele mai profitabile firme listate.

De departe cel mai bine plătit „CEO la stat” este Petru Văduva, directorul general al transportatorului de gaze Transgaz (TGN), care a încasat anul trecut 1,8 mil. lei, potrivit calculelor ZF pe baza rapoartelor comitetelor de remunerare. La fel ca în cazul celorlalţi directori, salariul de bază reprezintă o mică parte, doar 10%, din veniturile totale în cazul lui Văduva, restul fiind bonusuri de performanţă. Petru Văduva a venit la conducerea Transgaz în 2013 de la grupul Ţiriac Holdings, unde deţinea funcţia de director general.

Luând în calcul strict venitul de bază, cel mai bine plătit CEO din sectorul de stat ar fi Virgil Metea, şeful producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG), care în 2014 a încasat un salariu lunar de 22.000 de lei net. Adunând toate bonusurile primite în anul 2014, inclusiv unele care îl recompensau pentru performanţa din 2013, Virgil Metea a încasat un venit net de 824.000 de lei, triplu faţă de salariul său de bază.

Venitul primit de la Romgaz în primul său an complet de mandat a fost mai mare decât venitul anual încasat în 2012, când conducea firmele de distribuţie de gaze şi energie ale E.ON.

Sursa Zf.ro

 

Banner EximTur
  • Nicu

    Si ce fac interlopii astia sa merite banii astia? In fond,putem sa-i consideram bani furati,intrucat pana sa apara ei,cei din crima organizata si Transgazul si Romgazul mergeau foarte bine,chiar si Distributia,pe care Metea cu cei din crima organizata de la Bucuresti au vandut-o neamtului,de la E.ON,de unde si in perzent iau spaga,trebuia sa fie a Romgazului. Dar ce sa mai vorbim intr-o tara unde structurile mafiote au pus stapanire pe tot!

  • Dan

    E foarte bine pentru acest domn ca e platit bine probabil si-a facut treaba si a realizat indicatorii propusi. Dar cei care de fapt au realizat efectiv munca bruta ce primesc ? Aaaa am uitat, acum vreo 5-6 luni in urma au primit niste prime de intre 50-100 lei, li s-au diminuat salariile in urma unor recalculari si li s-au anulat primele de pasti si de craciun asta dupa ce i-a prostit pe liderii de sindicat cu clase si bani.

  • nelu

    Atunci cand s-a pus problema mutarii activitatilor la Bucuresti gazistii au avut curaj si au facut un miting de protest. Acum cand firmele se duc de ripa tac toti. Sunt niste lasi care isi merita soarta. O sa faca bucurestenii si hotul de Ponta ce vor cu firmele astea