Acasă Nova TV

Aniversare de 80 ani pentru Carbosin Copşa Mică | VIDEO

1460
Copsa Mica, Transalvania. Pollution from the Carbosin plant covers the area in a thick layer of black dust., together with a less visible toxic waste from the neighboring lead and zinc works. Romania, Feb 1990

Aniversare de 80 ani pentru societatea Carbosin din Copşa Mică.

Foştii angajaţi ai Carbosin s-au întâlnit într-un cadru festiv pentru a marca cele opt decenii trecute de la punerea în funcţiune a primei instalaţii de negru de fum din România şi din Europa.
Carbosin a fost prima întreprindere românească producătoare de negru de fum ce a activat până în anul 1993 şi a avut în momentul funcţionării la capacitate maximă un număr de 2.500 angajaţi. Astăzi o parte dintre cei care au muncit pe platforma industrială de la Copşa Mică au aniversat optzeci de ani de la înfiinţarea fabricii.

Carbosin a produs negru de fum pentru utilizarea acestuia ca pigment la fabricarea cauciucurilor, vopselelor și plasticurilor. Timp de aproape 60 de ani, Carbosin a fost unul dintre cei mai mari poluatori, lăsând urme de cenușă pe case, copaci, animale și orice alt obiect din zonă.

Sursa foto: mikeabrahams.photoshelter.com

Banner EximTur