Acasă Nova TV

Explozie într-un apartament, locatarii blocului au fost evacuaţi | VEZI amănunte

36

EXPLOZIE1Un apartament din Sibiu a sărit în aer duminică după-amiază.

Incidentul s-a petrecut pe strada Hipodromului din municipiul Sibiu, iar din primele informaţii nuau fost înregistrate victime.  Deflagraţia s-a produs la un apartament de la etajul trei al blocului numărul 8 de pe această stradă, iar autorităţile au decis să evacueze toţi locatarii din bloc.

ACTUALIZARE COMUNICAT ISU SIBIU:

Duminică, 5 aprilie a.c., la ora 16.10, echipaje de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au fost solicitate să intervină în municipiul Sibiu, strada Hipodromului, la un bloc de locuințe colective, unde a avut loc o deflagrație neurmată de incendiu.

Ajunse la fața locului, echipajele I.S.U. Sibiu au evacuat de urgență locatarii, aproximativ 30 de persoane și i-au evaluat din  punct de vedere medical. Paramedicii SMURD nu au identificat victime care să necesite asistență medicală de specialitate. De asemenea, echipajele I.S.U. Sibiu au procedat la balizarea zonei cu risc pentru a nu pune în pericol siguranța trecătorilor.

La fața locului s-au deplasat Prefectul județului Sibiu, Ioan Ovidiu Sitterli și inspectorul șef al I.S.U. Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, care au dispus efectuarea verificărilor de către echipele E-ON și Compartimentul Control și Inspecție pentru Calitatea Lucrărilor în Construcții Sibiu în ceea ce privește identificarea unor eventuale scurgeri pe rețelele de alimentare cu gaze naturale, concomitent cu verificarea structurii de rezistență a construcției.

În urma analizării situației de către specialiști, s-a constatat că structura de rezistență a clădirii nu a fost afectată. Echipele E-ON vor verifica fiecare apartament în parte, iar pentru cei care nu sunt la domiciliu, alimentarea cu gaze naturale va rămâne oprită până la verificarea acesteia de către echipele specializate.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai I.P.J. Sibiu pentru efectuarea cercetărilor de specialitate și reprezentanți ai Primăriei Sibiu în vederea asigurării spațiilor de cazare pentru cei evacuați, dacă situația o impune. Cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilită după finalizarea  tuturor cercetărilor de către instituțiile abilitate.

ACTUALIZARE ORA 19:00:

În urma deflagrației ce a avut loc azi, 5 aprilie a.c., la ora 16.10, echipajele companiei de distribuţie a gazelor naturale au verificat toate apartamentele din blocul afectat și au constatat mai multe probleme la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale. Din motive de siguranţă alimentarea cu gaze naturale a rămas în continuare oprită în aceste cazuri, contoarele de gaze fiind sigilate. Urmează ca fiecare din locatarii în cauză să efectueze revizia instalaţiilor interioare de gaze naturale prin intermediul unor firme autorizate de către ANRE. 

În aceste condiții, a fost permis accesul tuturor locatarilor în locuințe, iar persoanei din apartamentul afectat i-a fost asigurat, din partea Primăriei Municipiului Sibiu, un spațiu de cazare provizoriu în Căminul pentru persoane vârstnice situat  pe strada George Cojbuc din municipiul Sibiu. Locatarul a refuzat însă, în scris, cazarea în spațiul alocat. În urma deflagrației au fost afectat un apartament și cinci autoturisme parcate în proximitatea blocului de locuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.