Acasă Nova TV

De la 1 Mai Cardul de Sănătate este obligatoriu | SUNTEM PREGĂTIȚI ?

25
cardurilor de sănătate

card_de_sanatate_1_65039000_85248700  Începând cu 1 mai 2015, cardul electronic de sănătate va deveni obligatoriu.
Este o schimbare foarte importantă în sistemul medical, avantajele introducerii lui sunt evidente – în primul rând, monitorizarea clară a cheltuielilor – dar cu condiţia ca sistemul să funcţioneze bine. Deocamdată asta nu se întâmplă.

Un furnizor de softuri medicale cu peste 2500 de medici clienţi susţine, prin vocea managerului de operaţiuni Dan Dobrescu, că doar în ultimele zile au primit din partea sistemului informatizat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (SIUI) 67.436 de erori de tipul “Validarea cardului nu s-a putut efectua. Vă rugăm încercaţi mai târziu”. „Este foarte posibil ca sistemul să răspundă greu, nu neg acest aspect”, a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, pentru HotNews.ro.

Preşedintele CNAS a mai declarat că obligativitatea cardului electronic de sănătate nu va fi amânată şi că, în data de 1 mai, va fi asigurată permanenţa în toate casele de asigurări din ţară pentru activitatea cu publicul.

De fapt luni, 4 mai, va fi ziua de foc pentru SIUI, un sistem informatic care a costat peste 120 de milioane de Euro şi a fost implementat de un consorţiu format din Siveco, subcontractant al HP România, cu asistenţa de specialitate a STS. Subsistemul prin care se validează cardurile electronice de sănătate a costat 20 de milioane de euro. DNA a deschis cel puţin un dosar în care sunt implicate anumite componente din evoluţia acestui sistem în ultimul deceniu, 2003-2004 fiind momentul organizării primelor licitaţii. (HotNews)

Banner EximTur

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here