Acasă Nova TV

Managerii privaţi au avut grijă să mărească cheltuielile salariale cu 16% la Transgaz

31
10698697_730125443708057_1946295903619915766_nTransgaz (simbol bursier TGN) a făcut un profit net dublu la nouă luni, dar creş­te­rea vine ca urmare a îmbunătăţirii dra­matice a rezultatului finan­ciar şi din ma­jo­rarea tarifului de transport stabilit de auto­rita­tea de reglementare.
În schimb, la adă­postul acestei îmbunătăţiri, cheltuielile de exploatare au crescut cu 9%, de la 709 mil. lei la 771 milioane de lei, în primul rând din cauza creşterii cheltuielilor salariale cu 16% pe primele nouă luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile sala­riale reprezintă o treime din costurile de exploatare ale Transgaz.

Deşi compania şi-a redus numărul de angajaţi de la începutul anului, Transgaz a mărit cheltuielile cu salariile şi indem­ni­zaţiile cu 14% în primul semestru, raportat la aceeaşi perioadă a anului anterior.

Tri­mestrul al treilea a adus o nouă majorare de 20% a cheltuielilor salariale faţă de acelaşi trimestru din 2013.
Pe de altă parte, compania a tăiat 64% din cheltuielile de la capitolul „alte beneficii pentru salariaţi“, la nivelul de 14,5 milioane de lei în primele nouă luni. Astfel, cumulat, costurile cu salariile şi beneficiile au crescut cu 4% în primele nouă luni.
 Dincolo de cheltuielile salariale, costurile Transgaz au crescut în perioada iulie-septembrie şi din cauza consumului tehnologic al infrastructurii proprii.
Pe de o parte, instalaţiile transportatorului au consumat gaze mai scumpe, dar analiştii suspectează că şi pierderile tehnologice ale reţelei au crescut.
Pierderile şi consumul propriu sunt printre principalele elemente de cost care pot fi influenţate de managementul unui monopol energetic reglementat.
Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. Normal ca s-au marit cheltuielile salariale ca la reprezentanta Bucuresti s-au angajat catre 100 de oameni noi cu salarii uriase fata de restul angajatiilor din tara si se cheltuie o groaza de bani pe chirii si alte beneficii. Pe langa asta pretentiile banesti si facilitatiile celor din consiliul de administratie au crescut de zeci de ori fata de cum erau cand compania nu avea manager privat. De mentionat ca restul salariatiilor din tara au primit o nenorocita de marire de salariu de 2%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here