Acasă Nova TV

VIDEO Elicopterele armatei au survolat cerul Mediaşului în ultimele 9 zile | VEZI DE CE

152

Manevre militare Cincu  În ultimele nouă zile, cerul Mediaşului a fost brăzdat de elicoptere şi avioane, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale dar şi armatei americane.

A fost vorba despre cea mai mare aplicaţie militară desfăşurată în România în ultimii 4 ani şi care a avut loc la poligonul din Cincu. Peste 2000 de militari români şi americani au participat la un exerciţiu cu cele mai importante tipuri de armament din dotarea armatei române.

Exerciţiul de capturare a unui terorist prin intervenţie aeriană a fost unul dintre cele mai spectaculoase momente ale aplicaţiei militare. Subofiţerii batalionului 317 Cercetare Vlădeasa au acţionat cu 4 elicoptere pentru a reuşi să-l prindă în viaţă pe unul dintre comandaţii forţelor insurgente.

În operaţiunea de la Cincu au fost folosite aproximativ 250 de vehicule şi mijloace de luptă româneşti şi americane şi 20 de aparate de zbor de la elicopterele IAR 330 până la avioanele de luptă Şoim şi supersonicele MIG 21 Lancer.

Exerciţiul din poligon s-a încheiat vineri, după 9 zile în care peste 2000 de militari din forţele terestere şi aeriene şi navale au simulat conflictul dintre mai multe grupări insurgente şi o coaliţie de armate naţionale. (Digi 24)

Banner EximTur