Acasă Nova TV

Traficanţii de la Sibiu trimişi în judecată | Printre ei şi liderul distribuţiei de etnobotanice din România

22
Traficanţii de la Sibiu Nu mai puţin de 28 de persoane au fost trimise în judecată, în dosarul reţelei de traficanţi de etnobotanice destructurată la Sibiu la sfârşitul lunii mai.
Printre inculpaţi se află şi două femei, dar şi Adrian Tănase, un tânăr de 24 de ani considerat liderul distribuţiei de etnobotanice din România. Pe 16 septembrie, Tribunalul Sibiu a menţinut măsura arestării preventive a inculpaţilor. Tănase este acuzat de anchetatori că ar fi făcut aproximativ 2.400 de expediţii de droguri, cu un rulaj total de aproximativ 1 milion de lei.

De la Tănase, anchetatorii au mai confiscat, pe lângă o sumă foarte mare de bani, un autoturism Audi A 7 dar şi aproximativ 3 kilograme de produse etnobotanice găsite într-un apartament dintr-un complex rezidenţial.

Membrii grupării sunt acuzaţi de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, disimulând că acestea sunt produse a căror comercializare este permisă de lege, şi trafic de droguri de mare risc.

Conform probatoriului administrat până în prezent, furnizorii ce livrau pe teritoriul României substanţele cu efect psihoactiv şi stupefiant le procurau din China, unde efectuau inclusiv deplasări pentru perfectarea relaţiei de afaceri, coletele parvenind apoi prin serviciile de coletărie internaţionale, disimulate ca substanţe legale, care se pot comercializa fără restricţii.
În ceea ce priveşte amploarea activităţii infracţionale a reieşit până în acest moment că expediţiile de substanţe psihoactive şi psihotrope efectuate de către furnizori pe întreg teritoriul ţării, din anul 2013 până în prezent, se ridică la suma 1.519.002 RON,iar către membrii grupului infracţional constituit pe raza municipiului Sibiu, în sumă de 162.985 RON.

Citeste mai mult pe Adevărul de Sibiu

Banner EximTur