Acasă Nova TV

Şeful DSVSA, Țichindelean, dar şi jurista, reţinuţi de DNA

38

Tichindelean si juristaCa pe moșia lui se comporta Șerban Țichindelean când vine vorba de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Sibiu, unde a ajuns propulsat de schimbările politice din 2009.

De la avertizarea unor agenți economici că li se vor preleva probe care nu sunt corespunzătoare și până la fabricarea unor dosare referitoare la deconturi ilegale, procurorii DNA verifică multe alte aspecte departe de spiritul și litera legii și puse în sarcina directorului unei instituții de stat. În cursul zilei de luni, procurorii anticorupție i-au reținut pe directorul DSVSA, Șerban Țichindelean (foto stânga), și pe jurista angajată de acesta, Mirela Olteanu (foto dreapta), pentru 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Reținerea lui Țichindelean și a juristei contractată de el în numele DSVSA vine după ce săptămâna trecută, miercuri, procurorii DNA au efectuat percheziții și au ridicat documente de la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Sibiu, de la locuința directorului acestei instituții și de la o a treia adresă – posibil domiciliul Mirelei Olteanu.
Șerban Țichindelean a ajuns șeful DSVSA la finele lui 2009, când era membru PD-L. Schimbarea culorii politice a puterii de acum doi ani a trecut fără să îi afecteze funcția: Țichindelean a demisionat din PDL, apropiindu-se de UNPR, partid din care face parte și Mirela Olteanu, jurista reținută de procurorii DNA alături de el.

Procurorii DNA susțin că Șerban Țichindelean se face vinovat inclusiv de răspândirea bolilor la animale, adică exact opusul menirii postului ocupat de el. Nu mai departe de vara acestui an, susțin procurorii, Țichindelean a cerut unuia din angajații DSVSA ”întocmirea unei note de fundamentare care să nu reflecte situația reală, astfel încât să fie ridicate unele restricții de comercializare a animalelor”.

Potrivit datelor DNA, Țichindelean și-a obligat funcționarul să întocmească respectivele acte deși de aproape două săptămâni știa ” despre existența unor situații de risc ce determină declararea carantinei, dar nu a făcut demersuri în acest sens”.  (Turnul Sfatului)

Banner EximTur