Acasă Nova TV

Revenirea studenților crește prețul la chirii în Sibiu | VEZI cu cât s-au majorat prețurile

24

chirie studentiLa Sibiu, chiriile au crescut, în ultimele două-trei săptămâni, cu 20-30 de euro pentru un apartament sau pentru o garsonieră, iar reprezentanţii agenţiilor imobiliare spun că acest lucru se datorează cererii extrem de mari şi ofertei foarte mici.

“Cererea este foarte mare faţă de ofertă în această perioadă, inclusiv pentru garsoniere. Noi cam de trei săptămâni am început să închiriem cu 20-30 de euro mai mult decât înainte. Una dintre probleme este că nu toţi proprietarii acceptă studenţi. Când dau locuinţele spre închiriere, foarte mulţi precizează că nu vor studenţi, animale de companie sau copii. Adevărul este că am văzut apartamente de-a dreptul distruse de studenţi şi oamenii nu vor să rişte”, afirmă Mirela Lipoveţchi, managerul unei agenţii imobiliare din Sibiu, pentru mediafax.ro.

Potrivit acesteia, o altă problemă este că studenţii sunt dispuşi să dea 100-110 euro pentru chirie, iar în acest moment nu se mai găsesc locuinţe de închiriat la acest preţ.

Botine & Cizme de Toamnă – Colecţia 2014

“Studenţii vor apartamente de două-trei camere şi se cuplează câte patru. Ei vor apartamente la 100-110 euro, or, nu am ce să le ofer. Din 1.600 de locuinţe câte am avut spre închiriere mai am două apartamente, dar care costă 250-270 de euro. Sunt apartamente dotate cu tot ce trebuie. La 80-100 de euro mai am foste camere de cămin, dar care nu au nicio dotare”, spune Mirela Lipoveţchi.

Preţul de închiriere variază şi în funcţie de zona în care este situată locuinţa, cele mai scumpe fiind zona centrală şi cartierele aflate în preajma facultăţilor. (oradesibiu.ro)

Banner EximTur