Acasă Nova TV

Pietonii indisciplinaţi, vizaţi direct de poliţişti miercuri şi joi | VEZI amănunte

8

accident pietonTraversarea drumului prin locuri nepermise, în fugă sau deplasarea pe carosabil continuă să facă victime în judeţul Sibiu, ceea ce îi determină pe poliţişti să ia măsuri drastice pentru combaterea acestui comportament rutier generator de victime.

Dinamica accidentelor rutiere produse de la începutul anului până în prezent pe raza judeţului Sibiu demonstrează încă o dată că indisciplina pietonilor se menţine în topul principalelor cauze ale accidentelor rutiere. Cele 49 de accidente produse din cauza neatenţiei şi iresponsabilităţii pietonilor, 28 au fost grave, soldate cu decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a altor 23.

Nu putem cuantifica trauma supravieţuitorilor, dar avem convingerea că implicarea într-un astfel de eveniment umbreşte capitole întregi din viaţa tuturor. Aspect pe care mulţi îl ignoră, văzându-şi de drum, pe de-a dreptul.

În aceste condiţii, în zilele de 17 şi 18 septembrie, poliţiştii sibieni desfăşoară o amplă acţiune pentru conştientizarea pietonilor asupra riscului la care se expun în trafic.

Obiectivele acţiunii privesc în mod direct combaterea traversărilor neregulamentare, a deplasării şi staţionării pietonilor pe partea carosabilă , precum şi identificarea participanţilor la trafic ce au comis infracţiuni la regimul rutier sau de altă natură.

În cadrul activităţilor vor fi utilizate şi dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.Acţiunea poliţiştilor sibieni se înscrie preocupării continue a Poliţiei Române pentru creşterea gradului de siguranţă al participanţilor la trafic.

Banner EximTur