Acasă Nova TV

MIG-ul copilăriei noastre | Povestea avionului îndrăgit de generaţii

511
DISTRIBUIȚI

10694897_785692624787391_1694042062_nAparatul de zbor de tip MIG 15 de la Clubul Copiilor şi Elevilor a transformat visul de a zbura în realitate, atât pentru aviatorii care l-au pilotat, cât şi pentru copiii care l-au folosit ca unealtă a imaginaţiei timp de peste 40 de ani.

Avionul de vânătoare a fost donat de Şcoala Tehnică de Aviaţiei Traian Vuia din Mediaş şi este unul dintre cele mai de succes aparate de zbor din istorie, fiind produs în peste 18.000 de exemplare.

Urmele timpului şi ale neglijenţei şi-au pus serios aprenta pe avionul din curtea Clubului Copiilor şi Elevilor, care se află într-o stare deplorabilă.

Banner EximTur
  • gugal

    Neamtule, ia avionul si zboara din Medias…

  • Dan

    Imi amintesc cu placere vremurile cand eram pioner si mergeam la Casa Pionierilor facand diverse activitati frumoase. Cand vedeam avionul din curtea Casei Pionierilor eram super fascinat de acest obiect zburator si ma gandeam cum poate fi pilotat sau cum e sa fi pilot si sa controlezi singur un astfel de aparat. Din pacate in zilele de acum totul este lasat in paragina. Cu cateva saptamani in urma am trecut pe acolo cu masina si chiar ma uitam cat de in rau arata acel loc inclusiv avionul. E mare pacat ca totul se lasa asa la voia intamplarii. De fapt cum arata Medias-ul asa arata si fosta casa a pionierilor si mare minune ca nu a cumparat-o vreun smecher din oras sa faca o viloaie tiganeasca. MARE PACAT DE TOT.