Acasă Nova TV

Mediaş, oraşul SECOND-HAND- urilor?

413
DISTRIBUIȚI

SECOND HANDZona centrală a municipiului Mediaş este sufocată de magazine de tip second-hand.

Oriunde întorci capul poţi găsi oferte dintre cele mai variate, de la 2 lei pentru orice produs, la 25 lei kilogramul de haine şi evident peste tot anunţul consacrat, am primit marfă.

Orice lucru merită a doua şansa, aşa sună o reclamă lipită în vitrina unui afiş second-hand din centrul istoric al Mediaşului. Astfel de magazine sunt peste tot în zona centrală. Un exemplu concret, pe cei 71 metri cât are strada Petofi Şandor în lungime sunt nu mai puţin de patru magazine în care se vând haine şi alte lucruri vechi. Medieşenii le frecventează, unii mai rar, alţii mai des, unii cumpără, alţii doar se uită.

Banner EximTur
  • Dan

    Tot orasul arata rau si mai ales centrul care dupa cum spune si titlul este plin de second hand-uri si cateva banci. Pai din ce sa isi cumpere oamenii haine noi ca in acest oras in afara de Transgaz si Romgaz nu mai exista nici o companie sau fabrica care sa isi plateasca angajatii cu salarii decente. Si nici la Transgaz si Romgaz salariile nu mai au puterea de cumparare acum 10 ani. De fapt este simplu cerere si oferta. Daca este cerere de haine second hand atunci apare si oferta. Iar cei 2-3 mii de oameni din oras care sunt formati din gazisti si patronii firmelor gen Armax, Automecanica, 8 Mai, Emailul Rosu sau Relee sau invatat sa cumpere din mall-urile marilor orase. In rest oamenii sunt foarte saraci in Medias si se multumesc cu second hand. Sa nu uitam ca sunt si cateva mii de tigani care si astia cumpara de aceleasi second hand-uri ca e mai ieftin. De fapt prin asta se vede care este puterea financiara a orasului care in curand va fi si mai mica fara gazul metan care sigur in urmatoarele luni sau maxim un an nu va mai fi cu sediul in Medias. Atunci sa vedeti second hand-uri pana si la paine sau produse alimentare. Asistam cu totii de 25 ani la cum ajunge un oras pe butuci si in continuare stam pasivi si alegem primari si consilieri incompetenti. Poate turismul sa mai spele saracia dar fara vointa si un pic de ajutor din partea autoritatiilor nu poti face nimic.