Acasă Nova TV

Klaus Iohannis despre o nouă încercare de suspendare a lui Traian Băsescu

16

Klaus Johannis  Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a catalogat, luni, 8 septembrie, demersul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind o nouă suspendare a şefului statului, drept ”un spectacol steril” şi un ”zgomot de fond”, menţionând că gestul nu este înţeles de nimeni.

Am făcut de mai multe ori afirmaţia că vreau altfel de politică în România, vreau mai puţină gălăgie şi mai multe rezultate, mai puţin spectacol şi mai multe soluţii. Această propunere de suspendare, după părerea mea, se poate clasifica fără niciun fel de problemă ca şi spectacol steril sau zgomot de fond”, a spus Iohannis.

El a precizat că a ”discutat cu oameni simpli” şi ”nu a înţeles nimeni despre ce este vorba” în propunerea de suspendare.

”Cred că este o temă total falsă care ni se propune aici, nemaivorbind de faptul că se aruncă banii publici pe geam. Este o temă care probabil vine să suplinească lipsa oricărui proiect din partea PSD sau a altor partide care sunt foarte apropiate de PSD (…). Este un lucru care nu ajută pe absolut nimeni, ci doar distrage atenţia de la campania electorală, care ar trebui să fie centrată pe proiecte politice şi nu pe poveşti”, a mai spus liderul PNL.

Iohannis a precizat că subiectul suspendării preşedintelui va fi ”tranşat de către parlamentari” şi şi-a exprimat convingerea că parlamentarii ACL ”vor lua cele mai bune decizii în această chestiune”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus, vineri seară, iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor. (Ora De Sibiu)

Banner EximTur