Acasă Nova TV

Galerie FOTO Strongman Champions League în weekend la Sibiu | Şapte probe pentru cei mai puternici

291

Strongman Champions League 1„Strongman Champions League”, competiţia sportivă care va avea loc în acest weekend la Sibiu va fi supervizată de IFSA (International Federation of Strength Athletes) şi este inclusă în calendarul competiţional internaţional pentru anul 2014.

La concurs au confirmat deja prezenţa 10 sportivi internaţionali care se vor întrece pe durata a două zile, 20 şi 21 septembrie, în şapte probe agreate de către IFSA.

Frame walk
În cadrul acestei probe, sportivii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăţi totalizând 300 de kg pe un traseu de 30 de metri într-un timp limită de 60 de secunde. Câştigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reuşeşte să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.
Atlas Stones
„Atlas Stones” este o probă de forţă în cadrul căreia concurenţii trebuie să ridice în cel mai scurt timp posibil, 5 pietre, cu greutăţi de 105, 115, 130, 135 respectiv 165kg. Pietrele trebuie pozitionate pe platforme a căror înălţime variază între 125 cm (pentru cea mai grea piatră), şi 180cm (pentru cea mai uşoară piatră). Câştigătorul este concurentul care termină proba în cel mai scurt timp.
Iveco Deadlift with Car
„Iveco Deadlift with Car” este o probă de viteză şi forţă. Concurenţii trebuie să ridice o maşină de cât mai multe ori cu putinţă, înainte de expirarea celor 75 sec. Maşinile se ridică din partea de spate. Câştigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.
Atlassib Hercules Hold Cars
„Atlassib Hercules Hold Cars” este o probă de rezistenţă. Concurenţii trebuie să ţină cât mai mult timp 2 maşini, aflate pe o rampă de 5.5 m lungime şi 1m înălţime. O maşină cântăreşte între 1.5 – 2 tone, deci greutatea totală ar ajunge la aproximativ 4 tone. Câştigătorul este concurentul care ţine maşinile în suspensie cât mai mult timp.
Wheel flip
Proba „wheel flip” constă în rostogolirea unui cauciuc cu o greutate de aproximativ 380-400 kg pe o distanţă de 20 m. Câştigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp posibil.
Atlassib Bus Pull
„Atlassib Bus Pull” este o probă contratimp, în cadrul căreia concurenţii trebuie să dea dovadă de forţă tragând un autocar cu o greutate între 14-18 tone, pe o distanţă de 30 m. Câştigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp. Log lift Sportivii trebuie să ridice deasupra capului o greutate care cântăreşte între 115 – 140 de kg. Câstigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări într-o anumită limită de timp, de obicei între 70 şi 90 de secunde.
Log lift
Sportivii trebuie să ridice deasupra capului o greutate care cântăreşte între 115 – 140 de kg. Câstigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări într-o anumită limită de timp, de obicei între 70 şi 90 de secunde. (Adevărul de Sibiu)
Banner EximTur