Acasă Nova TV

FURT de cablu şi pichet distribuitor la calea ferată | Funcţionarea barierelor afectată

213

furt cablu si pichet  Poliţia Transporturi Feroviare Mediaş a fost sesizată  de lucrătorii  Staţiei  CFR Mediaş cu privire la faptul  că a în cursul zilei de ieri, fost întreruptă alimentarea instalaţiilor  de dirijare şi semnalizare a traficului feroviar între  staţiile  CFR  Mediaş  şi  Copşa  Mică,  existând  posibilitatea  ca  persoane neidentificate să fi sustras cablurile de alimentare sau părţi din instalaţie.

Echipa  de  poliţişti  deplasată  la  faţa  locului  a  confirmat  cele  sesizate, constatând că la km. 339+360m, pe magistrala 300, în municipiul Mediaş, au fost sustrase  cablul  de  alimentare  şi  pichetul  distribuitor. 

Lipsa  acestor  materiale  a afectat funcţionarea barierelor şi a semnalelor luminoase de acces al trenurilor în Staţia CFR Mediaş, creându-se condiţii de pericol deosebit în privinţa siguranţei transportului feroviar în zonă.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, în scurt timp s-a reuşitidentificarea şi prinderea persoanelor suspectate de comiterea faptelor. Este vorba despre un grup de trei tineri,  domiciliaţi  în localitatea Târnava, cu vârste de 27(fără antecedente penale), 25, respectiv 22 de ani (ambii cu antecedente penale).

În prezent poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii de către cei trei  suspecţi,  a  infracţiunilor  de  distrugere  şi  semnalizare  falsă,  respectiv  furt calificat. Faţă de cei doi bărbaţi cu antecedente penale a fost luată măsura reţineriipentru  24  de  ore,  urmând  a  fi  prezentaţi  Parchetului  de  pe  lângă  Judecătoria Mediaş cu propunere de arestare preventivă. 

Foto Arhivă

Banner EximTur