Acasă Nova TV

FOTO Super şcoala din cătunul de lângă Sibiu

42
Scoala Rusciori6 ani au durat lucrările la şcoala din cătunul aflat la aproximativ 15 kilometri de Sibiu. Mămicile copiilor, cei mai mulţi de etnie romă, au muncit cot la cot cu profesoarele dar şi cu voluntari nemţi la curăţenia generală.

A fost agitaţie mare încă de la primele ore ale dimineţii la Rusciori. Din şoseaua principală, un drum neasfaltat te duce către o şcoală care arată impecabil, mult mai bine decât multe de la oraş. S-a muncit la ea 6 ani, cu lucrări întrerupte când banii s-au terminat şi apoi reluate. Acum, când îşi aduc aminte în ce condiţii au învăţat copiii, profesorii pot în sfârşit să zâmbească.

O fac într-o clădire nouă, cu 5 săli de clasă, un laborator de informatică, o clasă pentru copiii cu cerinţe educative speciale (CES), o sală de grupă şi un vestiar pentru grădiniţă, o sală de sport mare şi 5 grupuri sanitare.

Informatica Scoala RuscioriTot personalul şcolii din comuna Şura Mică, de care ţine satul Rusciori, în frunte cu doamna directoare, a venit să dea o mână de ajutor la curăţenia generală. „Timpul a fost scurt, nu ne-am putut încadra şi pentru ca micuţii să vină într-o şcoală nouă am venit să ajutăm.
Sunt profesor de limba română la şcoala din Şura Mică, ne ajutăm colegii. Şcoala e foarte frumoasă”, a spus profesoara Liliana Cârtog (42 de ani). Cot la cot cu profesorii au muncit şi mămicile ţigănci, dar şi voluntari veniţi din Germania la centrul de zi cu care colaborează şcoala. (Adevărul Sibiu)

Galerie FOTO AICI

Banner EximTur