Acasă Nova TV

FĂRĂ PRECEDENT: Clasa I începe fără Abecedar, manualele întârzie la primul clopoțel!

96

manuale-digitale-680x365Clasa I începe fără Abecedar în acest an școlar, iar micuții boboci care luni vor lua pentru prima dată ghiozdanele în spate nu vor găsi pe băncuțele din clase nici măcar vechile abecedare rupte pe la colțuri.

Situația revoltătoare se datorează Ministerului Educației, care a schimbat pe ultima sută de metri programa pentru învățământul primar, a introdus manualele electronice și, în plus, nici nu a organizat la timp licitația pentru noile materiale didactice.

Atunci când este întrebat de manuale, ministrul Educației, Remus Pricopie, are răspunsuri evazive cu doar câteva zile înainte de începerea școlii.

„Eu cred că ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, ştiţi bine că sunt mai multe solicitări la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsă, mai sunt 17 dacă nu mă înşel, care au fost conexate. Eu cred că vom merge în direcţia bună şi că vom avea manuale pe 15 septembrie, evident în format digital. Dacă decizia este pozitivă, atunci manualele vor putea fi încărcate pe internet imediat ce se semnează contractele”, a declarat Remus Pricopie, citat de rtv.net.

Cadrele didactice care predau la clasele I și a II-a se tem acum că, în lipsa unor materiale tradiționale, vor fi nevoite să își printeze lecțiile de pe internet sau să caute diverse materiale didactice alternative pentru a putea face orele cu elevii.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Banner EximTur