Acasă Nova TV

Acţiunile Transgaz la maximul ultimilor cinci ani

17
DISTRIBUIȚI

transgaz  Acţiunile transportatorului naţional de gaze Transgaz (simbol bursier TGN) au crescut puternic în şedinţa de luni, cu 2,16%, până la cotaţia de 236 lei/unitate, maximul ultimilor cinci ani.

De la începutul anului, acţiunile Transgaz au câştigat 25%, fără a lua în calcul dividendele. Compania a plătit un dividend brut de 17,58 lei/acţiune.

Creşterea acţiunilor Transgaz are loc în contextul în care acţiunile companiilor de utilităţi au intrat în atenţia investitorilor în acest început de toamnă, cu creşteri consistente de până la 12% în primele trei săptămâni ale lunii septembrie.

De asemenea, compania a surprins plăcut investitorii în primul semestru după ce a anunţat un profit dublu, de 294,3 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor, dar şi în contextul scăderii puternice a cheltuielilor financiare.

Veniturile companiei au crescut cu 14% în primul semestru, de la 766,7 milioane de lei anul trecut la 873 milioane lei, ca urmare a veniturilor mai mari din activitatea de transport intern. (Ziarul Financiar)

Banner EximTur