Acasă Nova TV

6 milioane de Euro de cheltuit până în decembrie 2015 | VEZI amănunte

49
DISTRIBUIȚI

CETATEA MEDIASULUIPrimăria Mediaş are ceva mai bine de un an pentru a cheltui 6 milioane de Euro, bani europeni pentru reabilitarea cetăţii medievale.

Proiectul de reabilitare al turnurilor şi zidurilor de fortificaţia are ca termen limită luna decembrie a anului 2015. O întreagă echipă din cadrul municipalităţii va lucra la proiectul de reabilitare şi modernizare a cetăţii Mediaşului, finanţat cu fonduri europene. Lucrările propriu-zise vor începe în luna octombrie. Prin intermediul acestui proiect vor fi reabilitați 7.736 metri pătrați de ziduri de fortificație dar şi Bastionul Cuțitarilor, Turnul Pietrarilor și Turnul Rotarilor.

Banner EximTur
 • Vlad

  Tipic autoritatiilor din Romania, ai bani, nu ai oameni competenti sa-i foloseasca, iar atunci cand ii folosesc ii fac in decembrie. Sunt curios ce reabilitare se va face…

 • Dan

  Astia sunt bani pe care Neamtu abia asteapta sa-i prapadeasca si sa-i deturneze spre firmele de casa. Daca lucrarile se fac la fel cum s-a lucrat si se lucreaza inca la canalizari si asfaltari nu o sa mai avem nici o cetate. Daca si asupra acestui monument al Medias-ului se va abate acelasi dezastru ca si pe infrastructura chiar putem parasii acest oras, ca nimic frumos nu ne mai leaga de zona Medias, poate doar amintirile copilariei cand aici era curat, fara tigani, fara smecheri si bisnitari, liniste si ordine.

 • PH

  bine spuneati mai sus si exact de acelasi lucru ma tem si eu. Lucrari probabil acordate cu dedicatie firmelor de constructii din Medias care brusc vor iesi din faliment si care nu au oameni competenti sa faca reabilitari de monumente istorice.
  Banii vor fi astfel usor de „prapadit”.
  In plus e mai mult ca sigur ca vor prfera ca iarna sa le execute ca sa-si ocupe timpul si conturile si rezultatul va fi identic cu cel de la infrastructura 🙂

 • lutheran

  Chipurile, 75 milioane euro ar fi „adus si investit” la Medias, primarul care distruge incet dar sigur frumosul burg de altadata.
  Ca simplu cetatean ma intreb:
  De ce cantitate de bani ar avea acest individ nevoie, ca in sfarsit sa se si vada ceva facut de Doamne- ajuta?
  Oare n-am asistat in ultimii 6 ani la cel mai mare jaf din istoria Mediasului?