Acasă Nova TV

VIDEO Conacul din Mălâncrav în judeţul Sibiu | 7 ani de muncă şi o investiţie de 700 000 €

227

Conacul din Mălâncrav 1  Omul sfinţeşte locul şi parcă nicăieri nu sună mai adevărat ca la ţară. Oameni, familii şi chiar comunităţi ne pot fi exemple, pentru că au reuşit acolo unde nimeni nu le-a dat vreo şansă.

Vă prezentăm un sat viu, cu obiceiuri păstrate de oameni tineri, care au ales să nu emigreze, ci să rămână în casele construite de strămoşii lor şi sa le pună în valoare.

In satul Mălâncrav, din nordul judeţului Sibiu, trăieşte una dintre cele mai mari comunitati de saşi din România. Cei de acolo nu au vrut sa dea tradiţiile de sute de ani pe mirajul Occidentului şi au făcut alegerea bună. Locul prosperă datorită turismului.

Asezat chiar in centru, langa biserica de pe colina, se ridica mandru conacul Apafi. Candva proprietate a unor faimosi nobili maghiari. Sapte ani de munca si peste 700.000 de euro proveniti din donatii au facut ca niste ruine sa capete stralucirea de altadata.

Conacul, datand (sub aceasta forma) din secolul 17, a jucat rol de camin cultural, pana la Revolutie. Reabilitarea propriu-zisa a presupus cercetare in arhive pana si la Budapesta. S-au cautat imagini vechi, s-au facut sapaturi arheologice si au fost intervievati localnici.

Dupa restaurare, conacul a fost redat comunitatii. Mare parte din tarifele platite de turistii primiti aici se vor intoarce in alte proiecte din sat.

Articol original AICI

Banner EximTur