Acasă Nova TV

Topul latifundiarilor din județul Sibiu | Cel mai mare fermier se află la Brateiu

566

top latifundiari sibiu  Cel mai mare fermier din județul Sibiu este Teodor Aflat din Brateiu, conform APIA Sibiu.

 Acesta a declarat pentru Turnul Sfatului că nu deține doar cea mai mare fermă din județ, peste 6000 de hectare, ci și pe cea mai modernă. Pe locul doi se află societatea Sobis Solutions SRL, care a încasat anul trecut subvenții de la APIA Sibiu în valoare totală de 2,4 milioane de lei. Podiumul este completat de crescătorii de ovine din Mărginimea Sibiu, prin ”Asociația crescătorilor de oi Jina”.

Conform datelor furnizate de Agenția de Plăți și pentru Intervenții în Agricultură Sibiu, Teodor Aflat a solicitat în 2013 subvenții pentru o suprafață de 2700 de hectare, primind prin firma SC Agroferm SRL 3,1 milioane de lei.

Contactat de Turnul Sfatului Teodor Aflat a declarat că ia în calcul subvențiile, atunci când își face planul de afaceri pe un an, însă acestea nu sunt primordiale pentru dezvoltarea afacerii. ”Lucrăm peste 6000 de hectare, de la a la z, adică cam absolut ce se poate cultiva în zona noastră: sfeclă de zahăr, porumb, grâu etc. Eu spun că nu este doar și cea mai mare fermă ci și cea mai modernă, avem utilaje de ultimă generație”, a spus Aflat.

Pe locul doi în clasament se află SC Sobis Solutions SRL. Societatea a solicitat în 2013 subvenții pentru culturi întinse pe mai bine de 2000 de hectare, primind în total, 2,4 milioane de lei. Firma deține, printre altele, complexul turistic și păstrăvăria de la Albota.

”Asociația crescătorilor de oi Jina”, care se află pe locul trei, a primit în 2013 subvenții în valoare de 1,4 milioane de lei, pentru o suprafață de 1100 hectare.

Locul patru este ocupat de societatea Agrotîrnave SRL, cu sediul în Soroștin. Aceasta a primit anul trecut subvenții în valoare de 1,1 milioane de lei, pentru 1500 de hecatre de teren. Pe locul cinci se află SC Pharmaplant SRL din Sibiu, care în ciuda numelui, cultivă și grâu, porumb, cartofi sau rapiță. Pharmaplant SRL a încasat subvenții de 1,1 milioane de lei pentru o suprafață de 1700 de hectare.

În top zece și-a făcut loc și firma elvețienilor de la Karpaten Meat SRL din Marpod, aflată pe locul șapte. (turnulsfatului.ro)

Foto: agroromania.manager.ro

Banner EximTur