Acasă Nova TV

Topul aeroporturilor după numărul de pasageri | VEZI cum stă Sibiul şi care sunt previziunile

29

cj sibiu  Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.  La Sibiu numărul de pasageri a cunoscut o ușoară scădere.

Al doilea cel mai mare aeroport din ţară, cel din Cluj-Napoca, a fost tranzitat de 517.000 de pasageri, în creştere cu 11% faţă de prima jumătate a anului trecut. La finalul lui 2011 au demarat lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj.

O scădere cu 20% a numărului de pasageri s-a înre­gistrat pe aeroportul din Timişoara, al treilea cel mai mare din România. Traficul în picaj se ex­plică prin ieşirea de pe acest aeroport a com­pa­niei aeriene tradiţionale Carpatair, intrată în insol­ven­ţă la începutul acestui an.

Şi pe aeroporturile din Sibiu, Oradea, Arad şi Satu Mare traficul de pasageri a fost în scădere cu până la 5%, potrivit calculelor ZF. Cel mai mic trafic  s-a înregistrat pe aero­por­tu­rile din Tulcea şi Băneasa, Satu Mare (7.500 de per­soane), Baia Mare (8.700 de persoane).

Curse noi spre Londra și Dortmund la Sibiu

Numărul de pasageri de la Sibiu va fi cu siguranță mai mare la finele anului în curs, dacă e să luăm în calcul faptul că de curând a fost introdusă ruta Sibiu – Londra cu trei zboruri pe săptămână, iar din această toamnă va fi introdusă o nouă rută, tot de tip low-cost, pe relația Sibiu – Dortmund.

Sursa Ora De Sibiu

Banner EximTur