Acasă Nova TV

The Mirror: Transilvania magnifică şi oraşele sale medievale desprinse din poveşti

17

Old Transilvania  Chris Granet, jurnalist al tabloidului britanic „The Mirror“, dedică Transilvaniei un amplu articol în publicaţia britanică, după un periplu prin satele de dincolo de Carpaţi.

„Mergeţi pe urmele lui Vlad Ţepeş făcând o excursie prin Transilvania magnifică din România, cu oraşele sale medievale desprinse parcă din poveşti“, recomandă jurnalistul la începutul articolului. „Puteam jura că sunt în Renania sau Bavaria, în Germania – dar eram în România şi aceasta era Transilvania“ povesteşte el, descriind coloristica medievală şi arhitectura renascentistă, încadrate perfect de munţii împăduriţi din depărtare.

Jurnalistul a vizitat şi Castelul Peleş, căruia îi face un scurt istoric, apoi a mers în Braşov, Sighişoara şi la Castelul Bran.

El a poposit şi la Viscri, acolo unde prinţul Charles deţine o proprietate. „Există şapte sate protejate UNESCO în regiune, iar preferatul meu a fost Valea Viilor“, mărturiseşte Chris Granet.

La finalul articolului, el îi încurajează pe britanici să viziteze România şi le face chiar şi câteva recomandări pentru o călătorie în ţara noastră.

Articol original AICI

Banner EximTur