Acasă Nova TV

Nod în papură: Vânzătorii de brânză de pe Hula Bradului, amendați de PC | Nu aveau orar de funcționare

15

Vânzătorii de brânză de pe Hula Bradului, amendați Zece amenzi în valoare totală de 47 500 de lei au aplicat inspectorii Protecției Consumatorului, care i-au verificat pe ”producătorii tradiționali de produse lactate care își desfășoară activitatea pe marginea DN1”, informează reprezentanții instituției.

În total, au fost verificate 15 tarabe. Proprietarii a zece dintre acestea au fost amendați, pentru o serie de abateri dintre care inspectorii amintesc ”lipsa afișării codului unic de înregistrare”, ”lipsa afișării tarifelor în mod vizibil și într-o formă neechivocă, ușor de citit”, ”lipsa autorizației de funcționare emisă de Primărie”, ”lipsă reavizare certificate de producător”, precum și ”lipsă orar de funcționare”.

Mai important, inspectorii Protecției Consumatorului au amendat producătorii pentru că nu respectau condițiile de depozitare a alimentelor, precum și faptul că produsele acestora depășeau perioada de valabilitate.

Alți cinci vânzători au primit avertismente, iar activitatea le-a fost sistată până la remedierea deficiențelor constatate.

Sursa Turnul Sfatului

Banner EximTur