Acasă Nova TV

Klaus Iohannis : „M-am născut în România, sunt cetăţean român şi numai român”

193

johannisPresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marti ca s-a nascut in Romania, este cetatean roman, iar in campania electorala nu va face declaratii legate de religie sau de etnie, transmite Agerpres. Precizarile liderului liberal vin dupa ce ortodoxia pare sa fi devenit a fi principala tema de campanie pentru prezidentiale lansata de PSD.

„M-am nascut in Romania, sunt cetatean roman si numai roman, dar aceste lucruri le voi clarifica la fata locului. Vreau sa merg destul de mult in tara, fiindca, in fapt, avem doua partide care compun ACL care vor sa faca campanie electorala si ma bazez foarte mult pe ele. Voi merge peste tot in tara, voi intalni alegatori sa vada care este propunerea mea pentru presedintia tarii, care este programul meu, o sa ma vada ca exist, o sa ma auda ca vorbesc limba romana|, a spus Iohannis intr-o conferinta de presa.

El a declarat ca nu va face declaratii in campania electorala legate de religie.

„Este o incercare penibila de atac de campanie (n.r.- cea legata de religie si etnie). Nu voi face declaratii legate de religie in campanie electorala pentru ca nu mi se pare corect, mai ales pentru ca Romania este un stat laic si nu intamplator in Constitutie au aparut articole precum cel legat de egalitatea in drepturi indiferent de religie, indiferent de etnie. Faptul ca in toate Constitutiile moderne apare egalitatea in drepturi este rezultatul unui proces lung, unui proces dureros, este rezultatul multor razboaie multor neintelegeri”, a mentionat presedintele liberal.

Rezultatele unui studiu al Institutului Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu (apropiat al actualei Puteri, cu sotia proaspat numita la sefia Curtii de Conturi), arata ca primele atribute ale viitorului presedinte al Romaniei sunt sa fie roman, patriot si crestin ortodox.
„Eu sunt foarte mandru ca m-am nascut roman si ortodox si asa o sa mor”, anunta la inceputul saptamanii trecute premierul. Idee dezvoltata apoi in aproape toate aparitiile televizate ale lui Victor Ponta. Saptamana s-a terminat cu prezentarea premierului drept „singurul candidat ortodox” la presedintie, de catre Romania TV, si cu catalogarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca membru al „sectei” mozaice.   sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.