Acasă Nova TV

Instanţa a decis începerea judecăţii în cazul foştilor poliţişti de la Rutieră acuzaţi de furt calificat

58

botaJudecătoria Sibiu a decis începerea judecăţii în dosarul în care Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, foşti poliţişti în cadrul Serviciului Rutier Sibiu sunt acuzaţi, alături de alţi inculpaţi, de furt calificat.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sibiu în luna mai a acestui an. Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, foşti poliţişti în cadrul Serviciului Rutier Sibiu, alături de alţi trei inculpaţi, sunt acuzaţi de furt calificat.
Bota şi Iancu au fost ridicaţi de poliţiştii sibieni luni, 31 martie, fiind ulterior reţinuţi pentru 24 de ore şi apoi arestaţi preventiv. Anchetatorii au făcut 11 percheziţii în Sibiu, Avrig şi Bradu, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în furturi din societăţi comerciale.

Potrivit IPJ Sibiu, ”în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, o motocicletă, anvelope auto, televizoare L.C.D., componente , piese auto şi generatoare, bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2012- 2014.

De asemenea, poliţiştii au identificat şi ridicat un pistol cu bile, precum şi muniţie, deţinute ilegal”. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este estimat la 1.000.000 de lei, susţin anchetatorii. Bota şi Iancu sunt foşti agenţi la Poliţia Rutieră din Sibiu, destituiţi din structurile MAI ”în urma a numeroase abateri şi sancţiuni disciplinare”.

La aproape două luni de când au fost reţinuţi, cei doi foşti poliţişti, alături de alţi trei bărbaţi, au fost trimişi în judecată pentru furt calificat. În data de 11 august, instanţa a decis menţinerea măsurii arestului la domiciliu în cazul foştilor poliţişti. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Sibiu.

Adevarul

Banner EximTur