Acasă Nova TV

Guvernul lansează în toamnă programul PRIMA MAŞINĂ | VEZI cine poate participa

101

Programul Prima masina Guvernul vrea sa lanseze in aceasta toamna programul „Prima masina”.

Oficialii lucreaza la textul proiectului de lege, care ar putea fi gata peste doua saptamani si care prevede ca avansul pentru o masina de cel mult 12.000 de euro sa fie de numai 600 de euro.

Statul garanteaza creditul pentru un automobil, in conditiile in care cel care-l cumpara are intre 18 si 35 de ani si nu a avut niciodata o alta masina in proprietate.

Surse din randul participantilor la discutii au confirmat pentru Stirile ProTv ca perioada de creditare va fi de pana la sapte ani, cu doi ani mai mult fata de durata pe care se acorda un credit de nevoie personale in prezent.

Avansul va fi de 5%, adica 600 de euro, calculat pentru un pret maxim de 12.400 de euro cu tot cu TVA. Dobanda va fi si ea una preferentiala, fata de 10-12% cat este in prezent pe piata.

Reprezentantii dealerilor auto sustin insa ca programul ar putea avea si mai mare succes, daca romanilor li s-ar permite sa se imprumute mai mult. Asta pentru ca foarte multi tineri care si-au luat „prima casa”, nu s-ar mai incadra si la „prima masina”.

Programul ar putea fi lansat la 1 octombrie, cu o luna inainte de startul campaniei electorale. Prin acest sistem se vor putea achizitiona 5.000 de autoturisme noi in acest an si pana la 20.000 anul viitor.

Sursa: InCont

Banner EximTur