Acasă Nova TV

Au fost puse în funcțiune noile automate de parcare din Sibiu.Iată cum funcționează.

38

automatPrimele 30 de automate pentru plata tichetului de parcare au fost amplasate în zona centrală şi puse în funcţiune, vineri, 8 august, momentul fiind marcat de primarul Klaus Iohannis care a fost prezent la această acţiune.

Contractul de achiziţie a acestor automate a fost semnat cu firma SC Histria International SRL în luna septembrie 2013, valoarea acestuia fiind de 716.844 lei. Contractul a fost semnat în urma unei proceduri electronice de achiziţie.

De la achiziţia acestor automate Serviciul de Administrare a Domeniului Public a amenajat locaţiile în care au fost amplasate aceste aparate şi a monitorizat realizarea branşamentelor electrice care le alimentează. În paralel a fost semnat un contract cu Banca Transilvania pentru asigurarea serviciilor de plată cu cardul şi prin urmare, pe automatele produse în Cehia au fost montate aparate POS-uri care recunosc cardurile bancare Visa, Maestro şi Mastercard. Apoi automatele au fost testate timp de aproximativ o lună pentru a verifica funcţionarea acestora în timp, în condiţii de exploatare şi în diverse condiţii meteo.

Noile automate permit plata cu bancnote, monede şi cu cardul bancar (fără introducerea PIN-ului, fiind vorba de sume mici). Primul pas este selectarea limbii de comunicare: română, engleză sau germană. Apoi se introduce instrumentului de plată (bancnota, monedele sau cardul) şi se apasă butonul de validare a plăţii. În urma acestei operaţiuni se emite tichetul care va specific.auto

Acest tichet trebuie afişat pe bordul maşinii, într-un loc vizibil. Trebuie menţionat că sistemul recunoaşte intervalul de parcare gratuită, ora 18 – ora 8, cât şi ziua de duminică, astfel că nu va încasa pentru aceste perioade.ca suma achitată, până când (data şi ora) este achitată parcarea şi modul de utilizare şi afişare a tichetului.

În momentul în care automatele înregistrează erori, un SMS este transmis automat la centru de comandă, iar echipele se deplasează în teren pentru remedierea defectului. În situaţia în care se blochează una dintre fantele pentru introducerea instrumentului de plată, celelalte două posibilităţi de plată rămân active, putându-se astfel efectua plata cu un alt instrument.

Ora de Sibiu

Banner EximTur