Acasă Nova TV

FOTO Peisaj deprimant | Cine și de ce taie pădurea pe traseul spre Cabana Bărcaciu

339

traseul spre Cabana Bărcaciu  Traseul turistic de la Avrig spre Cabana Bărcaciu este presărat de cioturi de copaci și urme ale exploatării forestiere.

Iubitorii muntelui spun că peisajul a ajuns deprimant. Administratorii pădurii spun că este normal să se mai taie copaci și că totul se face după un plan bine pus la punct. Și unii și alții concluzionează că peisajul are de suferit.

”Despăduririle încep încă de la urcare spre cabană. Imediat, la vreo trei kilometri pe stânga, se poate vedea o pădure efectiv golită. Un versant plin de butuci tăiați, cu multe crengi de copac și resturi vegetale lăsate așa, să curgă pe versant până în râu… „

Reprezentanții Direcției Silvice Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că pădurea respectivă se află în administrarea Ocolului Silvic Izvorul Florii RA, din Avrig, societate aflată în sobordinea Consiliului Local Avrig. ”Trebuie avută puțină grijă pentru că, ceea ce pentru un turist sau un om neavizat arată ca o defrișare necontrolată, pentru un inginer silvic poate reprezenta o măsură normală de exploatare și ameliorare a pădurii”, a declarat Gheorghe Soare, reprezentantul Direcției Silvice.

traseu cabana barcaciuÎn ultimii trei ani, pe traseul respectiv au fost tăiați peste 3100 de metri cubi de lemn. Tratamentele au fost aprobate de reprezentanții ministerului de resort în teritoriu, fiecare act de punere în valoare fiind verificat de către aceștia. (Articol complet şi Foto: AICI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.