Acasă Nova TV

EDITORIAL Cea mai proastă soluţie e boicotul | De ce votez în 25 mai

51

dan tapalaga hotnews  Întâlniţi, foarte probabil, tot mai mulţi cunoscuţi scârbiţi pe bună dreptate de personajele, de hărmălaia şi derizoriul campaniei din acest an.

Parca niciodată n-a fost atât de urâtă, de violentă şi de stupidă. Oamenii de bună credinţă se retrag reflex in carapace, fac pasul înapoi, cu mâna la nas. Totul in Romania politică de azi le pute îngrozitor. Nimic nu-i satisface, nici un partid nu le ofera puritatea visată sau măcar un dram de decenţă.

Daca le sugerezi sa voteze cu lista candidatului X sau Y, vor gasi repejor argumente valide sa-ti faca praf optiunea. Te vor privi ca pe ultimul prost care tot nu s-a prins ca toti sunt o apa si-un pamant. Uite aici, esti chior, numai corupti, expirati, populisti sau incompetenti! Ce sa alegi?

Sunt destui care nu mai fac nici o diferenta intre partidul lui Ponta, partidul lui Antonescu, partidul lui Udrea, partidul lui Blaga, partidul lui Ungureanu sau oricare altul inscris la europenele din acest an. Aceasta stare de spirit a contaminat deja spatiul public. S-au inmultit periculos apelurile la boicotarea partidelor la alegerile europene din 25 mai.

… A protesta prin neparticipare, greva cetateneasca sau prin anularea votului este, oricum o intoarcem, un gest perfect inutil intr-o democratie. Nici un politician nu se va simti presat, amenintat sau obligat sa schimbe ceva. Dimpotriva, cu totii se vor bucura nespus ca scapa atat de usor de electoratul exigent, cu pretentii, capabil sa le ridice probleme, sa gandeasca cu capul lor. De pilda, Traian Basescu a afisat fie indiferenta, fie dispret fata de un autor absolut onorabil ca Ioana Lupea. Exact asa se vor purta toti politicienii fata de orice manifestare publica indreptata impotriva establishmentului: cu indiferenta si dispret. (hotnews.ro)

Citeşte articolul complet AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.