Acasă Nova TV

Șova se întoarce: Facem autostrada Sibiu-Pitești, dar nu în competiție cu Sibiu-Brașov

7

autostrada Sibiu – Săliște, deschisăAutostrada Sibiu-Pitești se face și nu este în competiție cu Autostrada Sibiu-Brașov, pentru că au surse diferite de finanțare, a declarat, marți, Dan Coman Șova, ministrul transporturilor.

„Vă informez încă o dată, public, și sper cu ocazia aceasta să ajungă la urechile cât mai multor oameni: Sibiu-Pitești se face. Nu este în concurență în niciun caz cu Sibiu-Brașov pentru bunul și simplul motiv că Sibiu-Pitești este finanțat din fonduri de coeziune și Sibiu-Brașov este finanțat din fonduri de dezvoltare regională….… Au surse de finanțare diferită, nu se află în competiție, așa cum în mod greșit s-a reținut în spațiu public”, a spus Dan Șova, citat de Turnul Sfatului.

Acesta a explicat că pe data de 3 martie s-au declanșat la Compania Națională de Autostrăzi procedurile pentru selecția consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum 6 luni, cu tot cu eventuale contestații.

Dan Șova a adăugat că pentru Autostrada Sibiu — Pitești există o sumă de 28 milioane de euro pusă la dispoziție de Comisia Europeană în alocarea 2007 — 2013 și care urmează să fie scoasă la „licitație pentru studii de fezabilitate”.

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur