Acasă Nova TV

Șova se întoarce: Facem autostrada Sibiu-Pitești, dar nu în competiție cu Sibiu-Brașov

10

autostrada Sibiu – Săliște, deschisăAutostrada Sibiu-Pitești se face și nu este în competiție cu Autostrada Sibiu-Brașov, pentru că au surse diferite de finanțare, a declarat, marți, Dan Coman Șova, ministrul transporturilor.

„Vă informez încă o dată, public, și sper cu ocazia aceasta să ajungă la urechile cât mai multor oameni: Sibiu-Pitești se face. Nu este în concurență în niciun caz cu Sibiu-Brașov pentru bunul și simplul motiv că Sibiu-Pitești este finanțat din fonduri de coeziune și Sibiu-Brașov este finanțat din fonduri de dezvoltare regională….… Au surse de finanțare diferită, nu se află în competiție, așa cum în mod greșit s-a reținut în spațiu public”, a spus Dan Șova, citat de Turnul Sfatului.

Acesta a explicat că pe data de 3 martie s-au declanșat la Compania Națională de Autostrăzi procedurile pentru selecția consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum 6 luni, cu tot cu eventuale contestații.

Dan Șova a adăugat că pentru Autostrada Sibiu — Pitești există o sumă de 28 milioane de euro pusă la dispoziție de Comisia Europeană în alocarea 2007 — 2013 și care urmează să fie scoasă la „licitație pentru studii de fezabilitate”.

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here