Acasă Nova TV

Cum vor autoritățile să ne scape de cerșetorii de la terase

55

cersetori terase  Mai toate instituțiile cu atribuții în domeniu și-au propus ca în acest sezon turistic Sibiul să nu mai aibă cerșetori pe la terase sau în locurile aglomerate.

Prefectul Ovidiu Sitterli a cerut cu ocazia Ședinței Colegiului Prefectural de săptămâna trecută ca toate instituțiile cu atribuții în domeniu să colaboreze astfel încât, la data de 1 mai – când se deschide oficial sezonul turistic, centrul istoric să nu mai aibă cerșetori. „S-a generat un fenomen foarte vizibil şi deranjant care nu numai ajunge să deranjeze turistul, dar sub această haină sunt ascunse alte fenomene minore ca importanţă pentru fiecare turist, dar care generează la nivelul comunităţii o stare de nemulţumire şi de nelinişte.De multe ori, cerşetorii sunt cei care sunt la originea acelor mici furturi din buzunare, a acelor mici tâlhării, gen smulgeri de lanţuri, care, în general, creează o stare de nesiguranţă în preajma obiectivelor turistice sau în mijloacele de transport”, a declarat Ovidiu Sitterli, citat de Turnul Sfatului.

Conducerea Consiliului Județean Sibiu spune că persoanele care sunt prins cerșind prin Sibiu ar trebui ridicate și duse în centrele de asistență socială pe care instituția oricum le finanțează. ”Trebuie identificate locurile, persoanele. Aceşti oameni trebuie duşi ori în unităţi de asistenţă socială, ori căutate soluţii pentru reintegrarea lor”, a declarat și președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

Citeşte articolul complet AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.