Acasă Nova TV

Zeci de mii de utilizatori Yahoo, infectaţi cu malware. Printre ţările cele mai afectate este şi România

10

Yahoo! MailUn atac de tip malware a infectat serverul Yahoo! pentru publicitate în ultimele zile, iar ţările cele mai afectate de acest atac aparent „motivat financiar” sunt România, Marea Britanie şi Franţa, potrivit unei firme olandeze în domeniul securităţii pe Internet, relatează CNN.

Zeci de mii de utilizatori au fost infectaţi pe oră, potrivit aceleiaşi surse. „Având în vedere rata de infectare de 9%, ar putea avea loc 27.000 de infecţii pe oră„, potrivit companiei, care precizează că, pentru moment, „nu este clar de ce aceste ţări sunt cele mai afectate” şi estimând drept posibilă cauză „configurarea reclamelor (ce conţin fişiere de tip) malware pe Yahoo!”.

Yahoo! a anunţat că este la curent cu aceste probleme de securitate. „La Yahoo! luăm securitatea şi confidenţialitatea (corespondenţei) utilizatorilor noştri în serios”, se arată într-un comunicat emis în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Am identificat recent un anunţ publicitar conceput să răspândească (fişiere de tip) malware unora dintre utilizatorii noştri. L-am îndepărtat imediat şi vom continua să monitorizăm şi să blocăm orice anunţ publicitar utilizat în acest scop”, adaugă gigantul în domeniul informatic.

Sursa: MediaFax

Banner EximTur