Acasă Nova TV

VIDEO: Parcul din centrul istoric este străin de context – VEZI argumentele!

27
DISTRIBUIȚI

CENTRU ISTORICRegândirea centrului istoric este o necesitate. Arhitectul Mihaela Paul spune că parcul din Piaţa Regele Ferdinand I este străin de context, însă poate fi reamenajat fără a se renunţa total la zona verde. De asemenea, în opinia sa, o viziune corectă asupra pieţei presupune un spaţiu mai deschis.Invitată în cadrul emisiunii Mediaş 120 la Nova TV, arhitectul Mihaela Paul a vorbit despre situaţia zonei centrale a oraşului şi a explicat că parcul nu se încadrează în contextul general. Totuşi, reamanjarea pieţei se poate face fără a se renunţa total la zona verde.

Banner EximTur
 • andy

  Un arhitect oarecare.
  Asa poti gasii inca zece, care sa spuna contrariul. Depinde care este dat pe post!
  Daca tot trebuie dat cuiva de lucru, atat arhitecti cat si constructori, mai sunt destule de facut in acest oras, asa incat parcul ar trebuii sa fie ultima lor grija

  • Topa Bogdan

   sunt de acord cu spusele lui Andy !

 • Mr.Troll

  Vai, saraca, ce lacune-n exprimare are.

 • M. Paul

  Mitocaniile sub pseudinim sunt nule! Drept replica, antevorbitorilor – le urez un discurs mai documentat, mai fluent si de ce nu… o prezenta mai agreabila pe sticla!

 • final

  Parca vad ca o sa se ajunga la desfiintarea parcului , cu toata opozitia cetateniilor…ca la noi la nimeni -TOTAL AIUREA

 • asa

  Ce dobitoc esti Mr Troll

 • HPaul

  Stimati angajati ai NOVA TV, cum v-a trecut prin cap sa o chemati pe aceasta doamna in emisiune in calitate de arhitect daca nu este in stare nici 5 cuvinte sa le lege coerent astfel incat sa inteleaga tot omul care e ideea. Oricum sunt atatea cladiri monument nepuse in valoare astfel ca modificarea arh. pietei Regele Ferdinand e cea mai mica problema dintre toate.

 • El

  Pai degeaba daramam parcul daca nu restrictionam o data si pentru totdeauna accesul masinilor in zona pietonala. Sau poate asta e motivul disparitiei parcului ca sa se faca o mare parcare in centru…

 • laura

  terminati mai timpitlor cu reamenajarea voastra…va maninca in kur si nu stit ce sa mai faceti…parcul este o oaza de verdeata si liniste,vara cind esti obosit si toropit de canicula te odihnest stind pe banca si la umbra ,te racoresti la fntina…imi place sa vad pensionari cum joaca sah si table in parc..nu-mi place sa vad tigani ca se balacesc la fintina arteziana dar in rest parcul este ceva extraordinar in centrul orasului…vine o tuta care nici nu se poate exprima corect si incearca sa ne convinga ca e mai bine sa se renunte la parc….ce rdicol !!!!

 • celceCENZURAT

  Sa ne intelegem,ori sunt bani,si nu aveti ce face cu ei, ori nu aveti si sperati la comisioane din lucrari,oricum ati gandi remodelarea, lasati-o balta, orasul nostru a fost santier din 1986,de cand locuiesc eu in Medias, centru asa l-am cunoscut, ce nostalgii va incearca sa il remodelati, o fotografie mai veche, daca apare un tablou din 1700, urmeaza sa distrugeti cladirile, din nostalgie, iar povestea cu mai multa punere in valoare a cladirilor, se vede foarte bine orice cladire si asa, mai multe spatii,pt ce?pt masini, ca doar avem destule in centru. Stricati banii pe centuri ocolitoare a orasului,spital,ajutati batranii,ca mor de inghet.Mai am o idee,remodelati,pastrand toti copacii din centru, fara a distruge natura,asa se face o chestie civilizata, ori atunci nu mai puteti,dragilor, sa va faceti campania electorala desavarsita,fara un concert mare,intr-un loc mai mare decat cel din fata primariei.Imi este lehamite de voi.

 • andy

  Destul de neprofesionista atitudinea NOVA TV.
  Normal ar fi fost sa adopte o pozitie echidistanta, si sa prezinte atat opinii pro cat si cele contra (sigur gaseau daca doreau, un arhitect care sa nu agreeze desfintarea parcului).
  Asa, prezentand doar una din opinii…este manipulare

  • Poate ne recomandaţi dumneavoastră un alt arhitect. Probabil că aţi ratat materialele cu interviul primarului pe această temă, sondajul de opinie, rezultatul sondajului de asemenea publicat conform căruia 60% dintre cei care au răspuns nu sunt de acord cu desfiinţarea parcului şi vox-ul realizat pe stradă cu opiniile medieşenilor. Probabil că asta înseamnă lipsă de profesionism şi poziţie altcumva decât echidistantă. Mulţumim oricum pentru comentarii, ne bucurăm că ne urmăriţi.

 • eu

  parcul ala unde se aduna toti navetisti si stau pe banca la o saorma si o galeata de seminte, sau unde batranii se injura in discutiile despre fotbal si politica e o splendoare ( de cacat ) asupra imaginii orasului. Sunt vreo 20 de pomi pe acolo si 2 tufe de trandafiri,mama cata natura :)))

 • Rares

  Eu zic sa ramana parcul, mie imi place mai mult asa. Si daca nu o sa mai fie parcul n-o fi bai, dar va fi probabil o piata goala cu piatra cubica, fara umbra, fara banci ca doar nu o sa stai pe o banca in mijlocul pietei… si unde se vor organiza diverse targuri de Craciun… poate se gandesc la Piata Mare din Sibiu… nu e urata, dar mie imi place verde.

 • stefan

  Avem drumuri medievale avem praf gunoi medieval cat cuprinde.Turistii sigur apreciaza acest lucru.Intregul oras este doar beton asfalt si stcla nici urma de oaze de verdeata sau umbra ast chiar este o mentalitate MEDIEVALA

 • zifceac maria alexandra (Zoltan)

  Buna ziua Medias!!!iata ca traim sa o vedem si pe aceasta asa zisa,,arhitecta”care nici macar nu stie sa-si aleaga cuvintele,in a da o explicatie argumentata ,referitor la reamenajarea parcului.Pai d-soara,nu stie nici macar sa se exprime corect!cum ar explica mai detaliat, citez:,,PARCUL E STRAIN DE CONTEXT” ,,PARCUL NU SE INCADREAZA IN CONTEXTUL GENERAL” ,,PARC PARASUTAT”…RUSINOS!!!!este o situatie de balbaiala la toti care au gandit aceasta miscare!!!!RUSINOS!!!!!!