Acasă Nova TV

Victorie istorică: 580 de clienţi au câştigat irevocabil un proces cu Volksbank

15

proces cu Volksbank580 de clienti care au dat in judecată Volksbank, au câştigat miercuri, irevocabil, procesul colectiv intentat împotriva acesteia.

Tribunalul a respins miercuri recursul formulat de Volksbank in cadrul unui proces colectiv in care au fost implicati 580 de clienti ai bancii. Gheorghe Piperea, avocatul clientilor, face referire pe pagina sa de Facebook la acest proces castigat irevocabil, fara a mentiona insa numele bancii.„Este vorba de PNC1 – Judecatorie, unde au fost inclusi 580 de reclamanti. Tribunalul a respins ieri irevocabil recursul bancii si a obligat parata la toate cheltuielile de judecata efectuate de reclamanti”, adauga avocatul, citat de Daily Business.

Pentru cei 580 de reclamanti, efectele concrete cele mai importante sunt, potrivit avocatului: (i) modificarea contractelor, cu reducerea costurilor lunare cu 30-60%, pe toata durata acestora; (ii) restituirea platilor efectuate in trecut cu titlu de plati comisioane si alte costuri abuzive, ceea ce inseamna in medie 10.000 de euro/contract.

Reprezentantii Volksbank au precizat insa ca valoarea acestor plati se ridica la 6.500 de euro pe contract iar numarul de contracte este de 315. Astfel, banca trebuie sa restituie clientilor circa 2 milioane de euro.

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur