Acasă Nova TV

Sondaj de opinie: Sunteţi de acord cu desfiinţarea parcului din Piaţa Regele Ferdinand I?

51
DISTRIBUIȚI

PIETE OKPrimăria Mediaş intenţionează să reamenajeze Piaţa Regele Ferdinand I.  În discuţie se află şi posibila revenire la aspectul avut de piaţă înainte de anii ’60 atunci când a fost construit parcul. În prezent, în majoritatea oraşelor medievale din România piaţa mare este una deschisă. Printre cele mai frumoase se numără cele din Sibiu, Braşov şi Cluj-Napoca. Nova Tv vrea să afle părerea dumneavoastră  cu privire la acest proiect de anvergură.

[polldaddy poll=7735612]

Banner EximTur
 • razvan

  vor sa niveleze zona, k apoi sa puna biscuiti ? cand noi nu avem un parc cum trebuie in tot orasul. Mai bine sa faca ceva in zona baraj ighis … o alee, niste banci, cosuri de gunoi … mai bine ne-am uita in locurile unde chiar este nevoie de investitie

 • LIBERTY

  Prioritatea d-nului primar …ar trebui sa fie strazile din oras,daca tot a zis ca a vazut prin orasele din occident cum sunt pietetele din unele orase ,ar trebui sa vada si cum sunt acolo drumurile(asfaltate,fara gropi.marcaje rutiere etc.)-nu cred ca este o idee buna sa facem ”betoane” in locul actiualului parc-nu ne putem compara ca si oras cu Sibiul,acolo au loc mereu evenimente culturale,ceea ce la noi nu este cazul…daca ar face drumurile ca in occident ,nu ar fi mai castigati?Lasa-ti spatiul verde asa cum este acum!

 • Mosneagu

  Bai cu gandirea voastra comunista nu ajungem nicaieri.
  Va place cum arata acum tigania aia de parc

  • Adi

   foarte bine zis 😀

 • Codrut

  Sa facem si noi ca in Sibiu ,ca arata jalnic acum.ZIci ca e gradina Botanica cu tigani

 • thesheep

  HUO DISTRUGERII PARCULUI

 • monica

  Daca tot are prinaria bani de aruncat sa repare soselele ca sunt mai rau ca la satele din strainatate nu sa strice spatiile verzi”¡¡¡¡¡¡

 • radu calin

  altceva mai bun de facut nu au
  ?,stateau ei asa cu burtile in sus (se stie cine),obositi de atata stat in fotolii si ce s-au gandit ? ce sa mai facem noi sa mai aruncam cu niste bani asa aiurea,hai sa distrugem centrul orasului,sa dureze si chestia asta vreo 3 ani,sa taiem copacii si sa punem beton !!! na ce sa si facem,ca la noi la nimeni

 • Bogdan

  Noi nu avem strazi de Doamne Ajuta si stricam parcuri sa ne dam de lucru? nici nu ar trebuii sa ne intereseze asemenea proiecte fara sens!

 • petra stinga

  Nu sunt de acord cu modificarea parcului; nu inteleg de ce nu doresc sa modifice spatiul din fata primariei, acolo ar fii perfect !!! Voi ce spuneti?

 • andy

  1.daca centrul Sibiului a fost pavat, nu este obligatoriu sa fie si la Medias copiata aceasta solutie. Nu putem compara cele doua orase.
  2.e mai usor sa distrgi decat sa creezi.
  3.argumentul istoric nu tine! Piata era pavata ptr ca era loc de targ. Se va muta targul in centru?
  4.cate parcuri s-a facut in oras? Cate locuri virane inca neamenajate sunt?
  5.cine are de castigat si cine are de pierdut dintr-o astfel de decizie?

 • Paul

  Eu cred ca sunt mai multe aspecte aici cum urmeaza: interese personale,idea de a face ceva prin a copia alte orase doar ca nu ne putem ridica la nivelul Brasovului ,Clujului sau Sibiului departe gandul,mai bine sa se faca ceva cu zona Automecanica la targ pt ca e teroare sau chiar cu stilpi de la electrica pt ca sunt ca brazi de craciun, iar intrebarea mea este daca am schimbat conductele de apa de ce nu s au introdus si firele de toate felurile ??

 • bede

  ce sontaj aiurea ….sa omoare parcul asta e durerea acum.REPARATI STRAZILE REPARATI STRAZIILE,,NU GASESTI 10 METRI FARA GAURI,,IERI CAND A PLOUAT ERA DEZASTRU NUMAI BALTI PESTE TOT….HALAL PRIMARIE,,,

 • DEREU

  CELE MAI DISTRUSE SOSELE SANT IN MEDIAS..MERGETI IN TARNAVENI SIBIU SIGHISOARA ORIUNDE SANTEM VAI DE NOI…..PAVAM CENTRUL NU PAVAM SOSELELE..PRIMARIE DE PROSTI

 • Diana

  Asta da preocupare din categoria „tara arde babele se piaptana”. E o singura strada pavata in centru, fosta Cooperatorilor, si e atat de rau pavata incat iti rupi gatul incaltat cu adidasi nu mai dicutam sa mergi pe acolo si sa ai pantofi cu toc. Nu inteleg cum se pot face asemenea comparatii intre Medias si Sibiu sau Brasov, tin minte cand bravul nostru primar cerea ca Mediasul sa fie capitala euroregiunii si cat de penibil a fost cu o asemenea propunere.

 • doru

  eu consider ca edili orasului nostru se apropie de nesimtire tot mai mult: avem o groaza de probleme foarte urgente care ar necesita canalizarea energiei timpului si banilor catre ele , pot enumera starea drumurilor, caini vagabonzi, modernizarea reala a spitalului si altele , chiar creerea de spatii verzi , dar sa cheltui toate aceste resurse pe o chestiune ca asta mi se pare indolenta , si sincer prostie !
  m-am saturat de dicutii politicoase , nu se mai poate , !

 • Talhari mizerabili ce sunteti

  Inca o portita de spalat bani in Medias

 • Nicoolae

  D-le Primar
  Părerea mea este că dacă s-ar acepta transformarea parcului din centru in piață pavată asemănător cu Sibiul ar fii o mare greșeală și ve-ți atrage oprobiul medieșienilor.
  Nu comparați Mediașul cu Sibiul,Clujul sau Brașovul. Acestea sunt capitale de județ, orașe turistice consacrate și recunoscute pe plan național și internațional.Ați văzut Dv. vreodată oameni, medieșeni și turiști, care să se plimbe in oraș de dimineața pînă seara ca in Sibiu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu ? Avem noi in Mediaș un muzeu ca Bruchental Sibiu care să intereseze pe turiști? Nu avem.
  Parcul din centrul Mediașului este un plamîn cu oxigen pt.oraș. Dacă Sibiul a renunțat la parcul din centru și au reușit să îi dea un aspect occidental este că in interiorul orașului se gasește parcul Sub Arini un plămin al Sibiului.Ori ceea ce D-voastră propuneți parcul de la Izvorul Dorului este o mare greșeală și niște bani aruncați degeaba așa cum au fost aruncați și in piața din Gura Câmmpului,construită fără nici o gîndire logică.Niciodată așa zisul parc de la Izvorul Dorului nu va fii o Dumbravă a Sibiului! Ce parc este acela printre „ grădinile ” miedeșenilor, oameni săraci de la bloc care au posibilitatea să-și cultive și ei cîteva straturi de ceapă și unde mai pot sta și ei vara să se bucure la umbră,căci cei bogați nu-și petrec weekend-urile in Mediaș.
  Vreți să faceți un parc medieval in zona Binder Bubi? De acord .Cînd și unde pot să vadă miedeșienii afișat undeva ce și cum va arăta așa ceva?
  Și piața din cartierul Vitrometan dacă s-ar face ar avea o soartă asemănătoare cu cea din Gura Câmpului. Banii strînși de la noi contribuabili și aruncați in vînt.
  Părerea mea este să lăsați parcul așa cum este, continuați terminarea canalizării in tot orașul și faceți lucrări stradale incluzind coborîrea energiei electrice subteran, apoi asfaltări făcute cu mai mult simț de răspundere. Luați in acest sens exemplul primarului Iohanis din Sibiu!
  Am citit recent că vreți să schimbați sistemul de iluminat stradal. Nu ințeleg acest lucru. Abia anul trecut au fost schimbate becurile și suporturile acestora cu altele noi așa zise mai economice și mai eficiente din punct de vedere al iluminatului, dar poate ați constatat și Dv.că iluminatul e mul mai slab decît a celor schimbate.
  Vă doresc să faceți lucruri bune in oraș și nu să distrugeți ceea ce miedieșenilor le place.

  • Sunt de acord cu tot ceea ce a scris mai sus domnul Nicolae! Felicitari pentru modul simplu, clar si coerent exprimat in favoarea mentinerii actualului parc.

 • Mona

  In Mediasul nostru alte prioritati ar trebui urmate. Parcul e bun, are verdeata. Vor sa taie pomii? Drumurile sunt de groaza. Petecite numai cu denivelari, santuri acoperite de mantuiala, gauri de canal cum nu are niciun oras din tara asta, tot cate doua, la fiecare 3-5 m, cu denivelari la nivelul lor. O mare bataie de joc. Parcul e o oaza acuma, cand in jurul lui e un dezastru. Si in niciun caz nu trebuie sa ramanem fara verdeata lui. M-am lamurit cu str. Cooperatorilor. Au reabilitat-o in asa fel incat evit sa circul pe ea din cauza „dalelor”

 • Sunt de acord cu tot ceea ce a scris mai sus domnul Nicolae! Felicitari pentru modul simplu, clar si coerent exprimat in favoarea mentinerii actualului parc.

 • Maya A

  Pomii din parc,dau viata centrului.Daca s-ar rearanja dalele de pe Petofi Sandor-strada care a fost distrusa-am rezulta ca avem intentii bune. E atat de degradant cum s-a lucrat acolo si degradant a fost ca primaria a receptionat lucrarea spre injosirea populatiei care ocoleste strada pentru a nu distruge incaltamintea.Primaria va da lucrarea cuiva,apoi altul si altul si altul pana cand niste necalificati vor distruge centrul si nu va interes pe nimeni.Gust amar avem. Si ce va urma ?Oricum centrul e un loc unde vedem covoare de seminte pe jos.Nimeni nu aplica amenzi acelorasi oameni care zilnic asta fac asta.Aici vin turisti , aici pozeaza si in zona Cafe bar si turnul Sf Margareta.De doua decenii mergem din jos in mai jos cu gospodarirea orasului. De ce ? Toate orasele din jur(Blaj,Tarnaveni,Sighisoara)au crescut in calitate.Mediasul ? o tiganie.