Acasă Nova TV

Sibiul, printre puţinele judeţe care vor avea sectoare noi de autostradă în 2014

112

sectoare noi de autostradă Sectoarele din autostrada Sibiu-Orăştie inaugurate de Guvern în luna decembrie se vor întâlni cu cele care au rămas de finalizat, anul acesta. Dacă punem la socoteală şi centura ocolitoare, Sibiul are, acum, 34 de kilometri de autostradă, toţi pe A1, care va lega, potrivit proiectului, graniţa de vest, de la Nădlac, cu Bucureştiul.

Anul acesta, în planurile guvernanţilor se află deschiderea a doar 60 de kilometri de autostradă, aproape jumătate faţă de 2013, când au fost inauguraţi puţin peste 100 de kilometri.

Lotul 3 din autostrada Orăştie-Sibiu, unde lucrează italienii de la Impreglio, urmează să fie deschis circulaţiei în octombrie 2014. Termenul de finalizare era, iniţial, aprilie 2013, însă întârzierile au fost cauzate de alunecările de teren din zonă. Segmentul cuprinde cel mai mare viaduct de autostradă din România, cu o lungime de un kilometru şi o înălţime de 74 metri, în apropierea localităţii Aciliu. Loturile 1, 2 şi 4, din aceeaşi autostradă, cu o lungime totală de 60 de kilometri, au fost inaugurate în luna decembrie.

Citeşte articolul complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur