Acasă Nova TV

Se caută educatoare vorbitoare de germană pentru grădiniţele din Stuttgart – VEZI amănunte!

6

COPII PUSTEBLUMEJugendamt Stuttgart a delegat Asociaţia Internaţională pentru Tineret (Verein für Internationalae Jugendarbeit – vij) Stuttgart să găsească în România  educatoare vorbitoare de limba germană la nivelul C1 pentru angajare în oraşul Stuttgart.  Totul se  desfăşoară  într-o  colaborare  între Jugendamt Stuttgart, Asociaţia Internaţională pentru Tineret (vij) din Stuttgart şi EURES Romania.Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale pentru Tineret şi cei ai Biroului pentru Tineret vor veni la începutul lunii martie în România pentru selecţia candidatelor. Rezultatele acesteia vor fi comunicate în aceeaşi zi şi se vor semna contracte de muncă cu plecare în Germania începand cu luna iunie 2014.

Aplicaţiile candidatelor trebuie să conţina o copie a diplomei de bacalaureat (pt. absolventele liceului pedagogic), o copie a diplomei de licenţă şi a modulului pedagogic  sau dovada desfăşurării activităţii într-o grădiniţă, copie a certificatului de limbă  germană nivel C1. Diploma obţinută în România trebuie să fie recunoscută de către autorităţi (recunoaşterea diplomelor se poate face înainte de venirea în Germania şi intră în atribuţia reprezentantului angajatorului german).

Candidatele care au deja calificarea recunoscută şi vorbesc foarte bine limba germană vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 € brut/luna (aprox. 1.600 € net/luna). Candidatele care au studiat germanistica şi au lucrat deja în gradiniţe sau au pedagogie specială şi vorbesc limba germană la nivelul C1, dar care nu vor primi direct o recunoaştere a calificării, vor fi încadrate ca ajutor în gradiniţe (KITA) şi vor primi un salariu de 1.800 € brut/luna (1.300 € net/luna).

Toate candidatele, indiferent dacă au sau nu au calificarea recunoscută, vor urma, în primul an, un curs de adaptare după modelul educaţional din Germania. În primul an toate persoanele selectate vor locui în aceeaşi clădire sau în vecinatate, urmând ca, după această perioadă, fiecare persoană să primească sprijin pentru găsirea unei locuinţe de închiriat, în funcţie de locul de muncă.

Cheltuielile de transport, atât în România pentru interviuri, cât şi transportul către Germania sunt  suportate de către Asociaţia Internaţională pentru Tineret. Se oferă consiliere de integrare în primul an, consiliere în limba română în situaţia apariţiei unor conflicte; perfecţionare didactică în funcţie de activitate; un loc de muncă variat, creativ; siguranţa pregătirii profesionale, precum şi o activitate independentă.

După primul an se oferă posibilitatea obţinerii unui contract de muncă pe

perioadă nedeterminată.

Modul de aplicare : se transmite C.V-ul model Europass în limba germană (Lebenslauf), cu fotografie, însoţit de copiile diplomelor  pe adresele de e-mail simo@vij-stuttgart.de şi buc_eures@buc.anofm.ro. Doar persoanele preselectate în urma transmiterii aplicaţiilor vor fi contactate şi invitate la interviu.

Termenul limită pentru aplicare este  28.02.2014.

Solicitantele din judeţul Sibiu sunt aşteptate şi la AJOFM Sibiu, str. Morilor nr. 51 A,cam. 440, et. 4, ( persoana de contact d-na Pastor Viorica), în vederea înregistrării în baza de date pentru munca în străinătate cu urmatoarele acte:

–     copie act de identitate sau pasaport (valabilitate minim 6 luni);

–     C.V model  Europass (cu fotografie)  in  limba germană;

–     cazier judiciar în original din care să reiasa ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

–     adeverinţa de la medicul de familie, cu mentiunea „Clinic sanatos/Apt pentru munca”;

–     1 poză tip paşaport.

 

Banner EximTur