Acasă Nova TV

Pricopie: Fondul clasei gestionat de şcoală este ilegal

12
DISTRIBUIȚI

clasa_1315512701_42450500Fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Ministrul a făcut aceste precizări, în contextul anchetei declanşate în cazul învăţătoarei de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti care este acuzată că cerea cadouri de la părinţii elevilor. Întrebat de ce nu sunt suspendaţi de la catedră profesorii cercetaţi sau chiar condamnaţi, Remus Pricopie a explicat că, pentru acest demers, sunt necesari „mai mulţi paşi”, în conformitate cu Codul Muncii. Legat de această problemă, ministrul Educaţiei a anunţat, cu acelaşi prilej, că instituţia pe care o conduce va solicita modificări la Codul Muncii, a căror adoptare ţine însă de Parlament.

Sursa: realitatea.net

Banner EximTur
  • Stefan Valentin Varga

    Sigur ca fondul clasei este ilegal….dar de ce nu se iau masuri penale impotriva celor care sunt cunoscuti ca initiaza strangerea acestor bani?
    Fondul clasei nu poate functiona in conditii legale in opinia mea decat daca Statul Roman se declara incapabil sa asigure toate bunurile necesare procesului de educatie care dealtfel le garanteaza.
    In opinia mea ,avem primul ministru al educatiei care poate reforma in ansamblu sistemul educational daca va continua cu aplicarea legilor .
    De aplicarea legii este nevoie si la Sc.Mihai Eminescu din Medias unde elevii sunt ”facuti lift”sau se ”URLA ”la ei si unde sper sa se efectueze un control dispus de actualul ministru si sa se ia masuri pentru coruptia din aceasta scoala innainte ca eu sa acuz de coruptie mai multe institutii .