Acasă Nova TV

Poliţiştii de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită rămân după gratii

12

acuzaţi de luare de mităTribunalul Sibiu a respins cererile depuse de Ioan Marius Datcu şi Radu Gheorghe Ban de înlocuire a măsurii preventive, anunţă Adevărul Sibiu.

Aflaţi în arest preventiv din 20 decembrie, cei doi au făcut la Tribunalul Sibiu cereri de înlocuire a măsurii preventive. Instanţa le+a respins însă cererile iar decizia este fără cale de atac astfel că, deocmadată, cei doi vor fi în continuare cercetaţi în stare de arest preventiv. Cei doi poliţişti sunt agenţi în cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, la Biroul de Ordine Publică. Potrivit procurorilor, poliţiştii ar fi cerut de la şoferi, sub pretextul încălcării normelor de circulaţie, sume de la 200 de lei la 300 de euro.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, „s-a reţinut că în perioada 25.10.2013 – 19.11.2013, în timp ce efectuau serviciul pe timp de noapte, opreau în trafic pe raza municipiului Sibiu, diverşi conducători auto aflaţi la volanul unor autoturisme cu numere străine sau din alte judeţe, şi sub pretextul că au încălcat normele de circulaţie şi sub ameninţarea sancţionării contravenţionale, primeau de la aceştia diverse sume de la 200 lei la 300 euro, după caz. Până la acest moment există indicii că au comis un număr de 21 de fapte de luare de mită”.

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur