Acasă Nova TV

Ministerul Transporturilor „doboară“ dronele: cele care filmează sunt interzise

11
doboară droneleDronele sunt populare şi în România, nu puţine fiind ocaziile în care oamenii le-au scos ca să fotografieze şi filmeze oraşe şi locuri interesante, dar Ministerul Transporturilor a decis ca cele dotate cu cameră video să nu se mai ridice de la sol.

Cele mai multe au sub un kilogram, sunt sau nu dotate cu o cameră video şi pot fi controlate printr-un modul propriu sau prin smartphone.

Ministerul Transporturilor publică o lege prin care vrea să reglementeze operarea dronelor pe teritoriul României, dar eşuează în reglementarea unuia dintre aspectele pentru care cei mai mulţi oameni îşi cumpără drone: filmarea şi fotografierea de la înălţime.

Ordinul nr. 8/2014 a fost redactat în data de 13 ianuarie 2014 şi publicat în Monitorul Oficial pe data de 21 ianuarie

Conform Ministerului Transporturilor, dacă ai o dronă de uz civil cu greutatea de sub un kilogram, şi nu are montată aparatura de filmare, atunci o poţi folosi doar într-o zonă deschisă, fără clădiri de locuit prin jur. Mai mult, o poţi folosi atât timp cât nu iese din câmpul tău vizual, dar nu mai mult de 150 de metri pe orizontală şi 100 de metri pe verticală.”… Aşa că adio filmări din dronă făcute de amatori. Fie drona cât de mică tot îţi trebuie ceva aprobări şi vom putea filma doar în zone nepopulate… pe câmp..

Citeste mai mult: adev.ro/mzv3kp

Banner EximTur