Acasă Nova TV

Klaus Johannis atacă în termeni duri modalitatea de finanțare a spitalelor

13

klaus johannis Primarul Sibiului, Klaus Johannis, crede că modalitatea actuală de finanțare a sistemului de sănătate este o aberație.

În opinia edilului, actualul sistem de gestionare și finanţare a sistemului de sănătate este aberant şi ineficent. Spre exemplu ”Spitalul de Pediatrie este al nostru, al municipalităţii sibiene. Dar noi nu putem să îl finanţăm decât pentru ziduri şi aparate. În rest, este finanţat prin Casa de Sănătate, dar numai cu cât aprobă Ministerul Sănătăţii. Este o aberaţie”, a descris situaţia sistemului de sănătate primarul Klaus Johannis.

El a făcut aceste declaraţii la semnarea contractului de extindere a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, când a declarat că reforma Sănătăţii trebuie să includă restructurarea sistemului.

Problema sistemului sanitar din România este lipsa unei construcţii care face sens. Prea multe entităţi care dispun de prea multe lucruri. Până nu ne hotărâm odată să avem un sistem clar, deci cine cui este subordonat, cum se finanţează, transparent, nu vom rezolva această problemă”.

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur