Acasă Nova TV

Ghiță Ciobanul făcut vedetă și la BBC. Uite ce material a apărut în Anglia cu baciul din Jina!

92

GHIŢĂ CIOBANUL BBC BBC prezintă pe site-ul oficial povestea ciobanului Ghiţă, care a ajuns vedetă în România, în urma unei campanii publicitare.

„Ciobanii ocupa un loc special in istoria si cultura Romaniei, iar stilul lor de viata nu s-a schimbat prea mult in atatea secole. Asta pana acum, cand cel putin unul dintre ei a ajuns o celebritate datorita retelelor de socializare”, scrie BBC News, citat de evz.ro.Jurnaliştii britanici adaugă că “în ciuda faptului că este o ţară ale căror mituri se învârt în jurul oierilor, România nu este ceea ce îşi doresc toţi ciobanii. Balada Oitei (Miorita) este despre un cioban care se lasa ucis de alti 2 ciobani rivali, chiar daca una dintre mioarele sale, care obtinuse darul vorbirii in mod miraculos, il avertizeaza despre acest pericol.
De multe ori, Miorita este vazuta ca o interpretare ca crestinismului, un alt fel in care este scos in evidenta curajul lui Isus de a intoarce si celalalt obraz. De asemenea, poate fi considerata si o oglinda a experientei traite de poporul roman, care s-a confruntat cu numeroase invazii, ocupatii si umilinte, dar fara sa-si piarda identitatea.”
“Îmbrăcat în cojoc şi cu clopul pe cap, sprijinindu-se în toiag sau dansând cu oile, Ghiţă Ciobanul a facut valuri în România. După doar 10 zile de la înfiinţarea pe Facebook, pagina sa adunase peste 200.000 de like-uri. Dupa o lună, numărul se dublase”, a concluzionat BBC.
Banner EximTur