Acasă Nova TV

Die Welt: Viitorul automobilelor germane se află în România | Epicentrul acestui boom este Sibiul

46

Sibiu 1 În Evul Mediu, coloniştii germani „trăgeau” către Sibiu, iar astăzi oraşul a ajuns un centru important pentru furnizorii nemţi de automobile, notează publicaţia Die Welt într-un amplu material. Chiar şi aşa, companii precum Bosch sau Daimler mai au de rezolvat unele probleme.

Odată cu venirea saşilor, în secolul al XII-lea, zona din centrul României a continuat să fie atractivă pentru investitorii germani, notează publicaţia.„Epicentrul acestui boom este Sibiul, localitate situată la circa 50 de km de Sebeş. Printre cele circa 800 de companii germane de aici se numără Siemens, cu trei fabrici, Continentat, Thyssen-Krupp, precum şi numeroşi alţi furnitori auto mijlocii”, scrie Die Welt.

Oraşul este la mare căutare nu doar pentru costul redus al forţei de muncă, este de părere Krottmayer.

„Are mai degrabă legătură cu limba germană, vorbită de mulţi aici, şi de infrastructura bună”, susţine reprezentantul Daimler. În oraş există un liceu german şi se predă germana în şcoli, aici se află o universitate româno-germană, un departament german la teatrul de stat, un centru cultural german, un ziar local german, iar din anul 2000, Sibiul are din nou un primar german.

Citeşte articolul complet AICI

Articol original Die Welt  AICI

1 COMENTARIU

  1. Sunt mureșean, am ajuns întâmplător pe acest site și am rămas mirat de afirmația: „Sibiul, localitate situată la circa 50 de km de Sebeş” ???!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.