Acasă Nova TV

Un alt fel de șantier: coridorul IV feroviar | Video

62

coridorul IV feroviar Zeci de minute de întârziere în fiecare zi, viteze de rulare ce pot fi atinse și pe bicicletă și lucrări de modernizare care, pe alocuri, schimbă actualul traseu cu unul mai scurt.

Sunt doar câteva din datele unui amplu șantier aflat în derulare, dar care până acum nu a beneficiat de o atenție publică foarte ridicată. Este vorba de programul de reabilitare și modernizare a infrastructurii feroviare pe Coridorul IV transeuropean, care traversează România pe ruta Curtici – Arad – Simeria – Vințu de Jos – Micăsasa  – Copșa Mică – Ațel – Sighișoara. Lucrările au fost ”inaugurate” pe porțiunea Simeria – Sighișoara în cursul verii anului trecut, termenul limită de finalizare al lucrărilor impus prin contract fiind 30 iunie 2015.

Prezență constantă pe șantierele de infrastructură, Eurocopter, unul din utilizatorii platformei forum.peundemerg.ro a publicat o filmare aeriană a șantierelor de pe ruta amintită pe porțiunea Vințu de Jos – Sighișoara. Pentru cei interesați, imaginile surprind zona Copșa Mică la minutul 24:00, iar gara din Mediaș poate fi observată la minutul 27:40.

În cadrul proiectului de modernizare a rețelei feroviare este cuprinsă și reabilitarea stațiilor Dumbrăveni, Mediaș și Copșa Mică.

CITEŞTE articolul complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here