Acasă Nova TV

UN 2014 SUFOCAT DE BIRURI: ordonanţă de urgenţă care pune TAXA pe semne de circulaţie, alei, trotuare, iazuri, heleştee, sonde, antene, stâlpi şi ţevi de gaze

21

 TAXENoul impozit pe construcţii pe care guvernul Ponta intenţionează să-l aplice de la 1 ianuarie 2014 ar putea fi calculat prin aplicarea unui procent de 1,5% la valoarea construcţiilor existente în patrimoniul persoanelor juridice române şi străine din care se fac anumite deduceri, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă obţinut de Ziarul Financiar.  În cazul unor companii, anumite construcţii nici nu sunt proprietatea lor, ci chiar a statului român.

Într-un document care însoţeşte proiectul de ordonanţă, denumit „NOTĂ SINTEZĂ privind instituirea impozitului pe construcţii”, sunt listate construcţiile speciale supuse impozitării. Mai jos aveţi un extras din documentul Finanţelor. Vor fi taxate:

„- centrale hidroelectrice, staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni;
– centrale termoelectrice şi nuclearo – electrice;
– piste şi platforme;
– sonde de ţiţei, gaze şi sare;
– rampe de încărcare – descărcare;
– coşuri de fum şi turnuri de răcire;
– iazuri pentru decantarea sterilului;
– heleştee, iazuri, bazine; ecluze şi ascensoare; baraje, jgheaburi pentru piscicultură;
– infrastructură transport feroviar;
– infrastructură drumuri :alei, străzi, autostrăzi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje, etc);
– linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console);
– platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv;
– lacuri artificiale de acumulare;
– construcţii pentru transportul energiei electrice;
– canale de irigaţii; etc.”

Problema este că în cazul unor companii, anumite construcţii nu sunt proprietatea lor, ci chiar a statului român. Astfel de cazuri sunt Transelectrica sau Transgaz. De asemenea, nu este explicat în document nici care „trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje” vor fi supuse impozitării.

CITEŞTE articolul complet: Gândul

Banner EximTur

2 COMENTARII

  1. astia sunt bolnavi cu capul..din bucuria mersului la vot poporul roman a ajuns sa mearga cu scarba la votat..cu cine sa mai votam,doamne?..chiar nu li rusine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here